Translate

Translate

Translate

lørdag 22. mars 2014

Spisesteder i Daskalogianni gata.

Tenkte å presentere noen av de forskjellige spisestedene som vi har her i gata.
Bare det lille gatestykke fra begynnelsen av gata til plassen i Splantzia er det mange små og store steder. Vi kan også stikke inn Sarpakigata som jeg har skrevet om før i innlegget fra 19.02. Her ligger Miden Agans vinrestaurant. Den ligger rett ovenfor The Well og the Turk.Fra vinrestauranten
Du kan spise enkel mat, og det er vinene som har hovedrollen her. Nydelig sted på en stille plass.Vi har yoghurtis butikken på hjørnet av Sarpaki/Daskalogianni hvor du kan sitte å ta deg en is og en kaffe eller brus eller bare kjøpe en is eller to.
Youghurtlandia.

Mmmm deilig yoghurtis.
Tvers over på neste hjørnet, ligger en flunkende ny fiskerestaurant. den heter Psaromagerio, det betyr fiskekjøkken. Her har de hjemmelaget fiskemiddager i store kjeler som du kan se ,og bestille ved disken. de har statt stoler ute og der sitter man å spiser og følger trafikken og prater med folk som går forbi. Husk at lokalbefolkningen kommer ned til Splantzia for å spise enkle hverdagsretter til en billig penge.Men jeg har ikke spist her enda, så jeg anbefaler deg å prøve den,uten å love deg noe.
Den nye fiskerestauranten.

Her står dagens retter på tavlen,og maten ligger innenfor disken.
Litt lenger bort langs fortauet ligger Kouzina epe. Her er det åpent fra 12-19.30, dette er en typisk lokal lunsjrestaurant, mine bilder er fra klokka 3 som er tiden man spiser i Hellas. Her er det billig kjempegod hjemmelaget mat fra gryter og ovnsretter som ligger bak en glassdisk. Vi liker å spise mat herifra, og det er nye retter hver dag. Her spiser studenter, enslige, venner og familier til hverdags. Dette spisestedet har en fin liten bakgård hvor man kan sitte å spise.Døtrene mine elsker å spise her når de er hjemme i Hania.
Kouzina epe har også moen bord på fortauet.

Koselig interiør.

Her er det bare å velge fra disken.

Koselig bakgård.
Hvis du vil prøve skikkelige greske retter uten å være turistisk prøv disse stedene.
Du får brød med også hvis du vil, det er veldig vanlig å ta mat med hjem fra disse stedene.

På andre siden av veien ligger Krepart hvor du får bare pannekaker eller crepes som vi kaller dem her etter de franske pannekakene. Her får du crepes med alle slags fyll. Dette er et veldig populært sted å kjøpe med seg, eller sitte på fortauet å spise å drikke.
Gatens creperi.
Som du skjønner finnes det mange alternativer til å spise nede i havna der du blir kastet inn, og får bare typiske turist retter.