Elafonissi.

En tur til Elafonisi er noe alle anbefales.Det gjør jeg også, MEN siden "alle" drar dit kan det bli veldig folksomt der.Du kan ta buss dit fra busstasjonen i Hania.En helt grei løsning da det ikke koster all verden, er behagelige busser og man har hele dagen der. Det er ikke allverdens å spise på selve stranda, men noen fine tavernaer oppe ved innkjørselen til stranda, men øl, sandwich og kaffe har de!!Du kan også bli med på en organisert tur, eller leie bil. Noen tips på veien hvis du leier bil.Det kan være lurt å dra dit på ettermiddagen hvis det er høysommer, og bruke turen over til å utforske landsbyer og steder underveis. Spennende fjellveier og små landsbyer. Stopp ved Agia Sofia hulen og ved klosteret Hrisoskalitsa.

Ifølge historien var ett av trappetrinnene av gull.
Flott gammelt kloster som har som alt annet på øya en historie. Det er et veldig gammelt kloster som er bygget oppå et annet eldre. Ingen vet nøyaktig når det er bygget.Navnet har det fått etter en av trappene (skalitsa) som ifølge historien skulle være det 98.trinnet var bygget av gull, men under det ottomanske herredømme, solgtes det. Her blir fortalt at det ble funnet en ikon av jomfru Maria fra 700 tallet i en hule her, og klosteret ble bygget oppå.Ta en titt, uansett hva du tror eller ikke tror, klosteret er spesielt, og har flott utsikt!
Skjærtorsdag og kisten er pyntet.

Flott utsikt til havet.

Og olivenlundene.

En munk igjen alene.
Mine bilder er fra påsken med Jesu kiste klar til prossesjon langfredag. Man kan overnatte i klosterets enkle rom og bo her noen dager for å få fred i sjelen.
Elafonisi er en flott strand, men navnet kommer fra øya utenfor, dette er rådyrøya. Du må vasse ut dit,men det er langgrunt, så det er det verdt. Her ute kan du nyte de rosa små strendene og finne en stille bukt hvis du vil vekk fra folkehavet inne på stranda. Du kan også gå opp på fyret helt ytterst, og se utover det Libyske hav.
Fra hovedstranda.


Store og små på vei over.
Vi pleier gjerne dra dit i februar /mars når det er helt tomt, og jeg liker å gå den lille turen på den fine E4 til den lille sedertrestranda der.
Gro på vei.

Etter badet.

Den er berømt i Hellas, og mange ungdommer velger denne lille lunden med disse sjeldne trærne med de fine badebuktene og det krystallklare vannet. Her fra går man videre til Paliohora.Mer om den turen neste blogg.
Jeg anbefaler å ta turen om Falasserna og Kastelli tilbake, og få med seg solnedgangen her langs kysten!
Så altså Elafonissi -Paliohora i over imorgen.
Kikk på kartet og drøm deg bort!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter