Siste nytt

 

Åpne butikker, men handel bare med avtale,

Dessverre har det jeg skrev om sist, at hele landet regnes som rødt og at vi var redde for nye restriksjoner, vist seg å stemme. Fra i går var det nye tiltak, igjen. Nå er det innskjerpet på SMS-ene, man SKAL bare kunne gå eller sykle på 6, altså mosjon, og bare 2 km fra bolig. Vi skal unngå å forflytte oss fra kommune til kommune. Mange kjørte jo for å finne fine steder å gå, opp i fjellet, til strender osv. Tydeligvis i forbindelse med Kathara Deutera Καθαρή Δευτέρα, rene mandag, som er første dag i fasten( denne mandagen). På denne dagen drar jo tradisjonelt hele familien eller venner, ut av byene til strender eller høyder hvor det er fint å ha pick nick  og fly med drager. Hvis folk følger reglene, blir det altså ikke mye drageflyinger i år. Videregående skoler stengte i dag.

Butikkene har fått click in shop for røde soner, og click away for dyprøde soner. Her i byen er altså klesbutikker, sko og bokhandler, åpne på denne måten. Du må bestille varene, og få en tid for å hente dem i butikken. Det vil vise seg hvor lovlydige butikkeierne er.

åpent, men "stengt",

De er slitne og utrygge. Vi har hatt omtrent to måneder med vanlig åpne butikker nå. Hud og kroppspleie og frisører er åpne, så vel som matbutikker, kiosker osv. Hotell holder åpent, men ikke mange kan reise, så det er ikke mange åpne.

I de dyprøde sonene, er bryllup og dåp forbudt og begravelser bare med 9 personer tilstede. Og skolene er stengte inntil videre, undervisning foregår på data.

Denne type Lock Down vil foreløpig vare til 16. mars, men vi vet hva det betyr, sannsynligvis blir det forlenget.

I dag er det rapid-testing utenfor Agora, svaret for du etter 15 minutter.


Så lenge tallene er på over 1000 daglige nye kjente smittetilfeller, vil vi ha disse restriksjonene. I de siste dagene har tallene vært over 2000 daglig. 

Vi tar det som det kommer og sukker oppgitt. Vaksineringen fortsetter som planlagt, men mange eldre er redde for å vaksinere seg foreløpig.

Bortsett fra dette, var det to store jordskjelv på samme sted de siste dagene. Nord for Larisa midt i landet, ble byene Elassona Ελασσόνα og Tirnavos Τύρναβος rammet av skjelv på henholdsvis 5.9 og 6 richter onsdag og torsdag. Mange ødelagte bygninger og redde mennesker, men igjen menneskeliv gikk tapt.
De kaller det tvillingjordskjelv, siden det siste ikke var et etterskjelv! Mange bor i telt, i frykt for at det skal komme flere store etterskjelv.

 Noen av mine bilder fra de siste dagene:Kommentarer

 1. Fine bilder. Og gode beskrivelser om forholdene. Stay safe.

  SvarSlett
 2. Igjen, tusen takk for nydelige bilder og rapport om hvordan dere har det der nede på Kreta.
  Jeg blir oppgitt av all sutringen her i Norge om hvor fælt folk har det. De synes restriksjonene er alt for strenge. TENK vi får ikke gå på byen og vagle oss sammen og ta 1 øl eller 5.!!!
  Skulle ønske disse klagerne kunne lest bloggen din, så hadde de kanskje sluttet med det.
  Dere har virkelig fått prøve nedstengninger og portforbud.
  Nyyyt de få gangene du får gå ut og fortsatt god helg.

  SvarSlett
 3. Støtter absolutt Iren her!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983