Ny uke og ny måned


Vi er inne i februar og håper på bedre tider. Men det ser ut som om det kan bli lenge til, i dag er det over 1000 nye smittetilfeller igjen!1260 i dag, helt utrolig høyt. På Kreta 42, Lassithi- 23 - Iraklio- 12 , Hania- 4, Rethimno- 3. Som jeg har skrevet før, er det oppblomstring på Øst-Kreta. Vaksinasjonen er godt i gang over hele landet, men så er det dette nye muterte versjonen av viruset. Spørs om vi ikke får full Lock Down igjen snart. Videregående og ungdomskolene har åpnet igjen denne uken, vi får se hvor lenge det holder. 
 I går var det et nytt jordskjelv på øya Lesvos, men uten skader. Denne hardt prøvete øya kan vel snart ikke klare mer. Flyktninger som ikke kommer videre i Europa, nye som kommer hele tiden. Kulde, fukt og regn, mye smitte, og så jordskjelv oppå det hele! 
I Hellas hilser vi jo καλό μήνα kalo mina og καλή εβδομάδα kali evdomada hver mandag, og kalo mina når en ny måned starter, så på mandag 1. februar, hørtes det over alt: Kalo mina ke kali evdomada. 

Søndag morgen ble en engelskmann funnet druknet ved seilbåten sin, som hadde sunket i Souda-bukta. Han bodde om bord i båten, og lå fast. Hunden hans, som bodde sammen med ham, ble funnet om bord, og tatt hånd om.

Det er fremdeles usikkert hva han døde av, men han blir obdusert. Han hadde to villaer i Apokoronas, og hadde bodd her i årevis, men den siste tiden bare i båten. Han ble 74 år gammel og het Hugh Roberts. Han ble kalt Sir Hugh av folk som kjente ham. 
Dette synet våknet folk i Vlite Βλιτέ opp til søndag morgen,


I går badet jeg i iskaldt vann, deilig, men kaldt! Varmt i luften, rundt 19 grader. 


I dag fulgte jeg Jorgos til legen, han skulle ta gastroskopi, og trengte følge. Det gikk greit, han fikk jo litt narkose og trengte støtte hjem. 

Da vi kom til torget vårt, var det fullt kaos, med kommunen som for første gang på en evighet, klippet ned platantrærne!! De fortsetter i morgen.


Vi får resultater av biopsier neste uke. Han har sine problemer med fordøyelsen, og tar gastroskopi hvert år. 
Så skulle jeg ned å bade i trappen da, fikk meg et deilig bad. Kledde på meg og skulle hjem igjen, men hvor var klokken min? Fant den ingen steder. Nei vel, da var den vel nede i badevesken tenkte jeg. Hang opp badetøyet, tømte vesken, ingen klokke! Så skyndte jeg meg ned igjen for å lete. Ingenting i trappen, men hva hadde jeg på armen tro? A, der var klokken min! Helt ærlig, jeg husker at jeg tok den på!!! Uff, liker ikke sånt! Husker at mor alltid lette etter brillene, og gikk med dem på hodet, men dette? Må jo bare le litt av meg selv.
Noen bilder fra hjemmelivet vårt: 

venter på Jorgos som gikk uten Dexter,


fint besøk i gården,

korona-genser, har ikke strikket på årevis, litt stolt,

 


Og noen bilder fra de siste dagers turer:
søndag formiddag i havna,Kommentarer

  1. Takk for at du deler og viser så mye av ditt hverdagsliv.Det er god grunn til å være stolt koronagenseren!Nydelige bilder gir lengse etter Kreta.Trist ulykke.Og lite kjekt overalt med denne pandemien som rammer oss alle.Ta godt på hverandre tobeinte og firbeinte.Så må vi fremdeles krysse fingre og tær at vi går mot bedre tider og vi kan få lov å reise igjen.🐈🐕🇬🇷🇸🇯🥰

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983