Hellas snør ned

Snø på Akropolis,

Så kom uværet Midia til Kreta også. Vi har kraftig nordavind, mye nedbør som faller som snø i høyden og som sludd og hagl her i byen. Tre menneskeliv har gått tapt, en 56 år gammel sauebonde på Lassithi-platået ble funnet død utenfor sauefjøset da redningsmannskapene klarte å åpne vei og komme fram til  ham.

to meter snø på Lassithi-platået,

Og en 80 åring i en landsby på Evia, landsbyen har sammen med veldig mange andre landsbyer i landet, vært innesnødd uten strøm på andre døgnet. Han trengte oksygen, men uten strøm virket ikke oksygentanken hans. Han døde før han ble reddet ut, men kona hans lever og var hos ham hele tiden. Så tragisk. Det samme skjedde med en 73 åring som ble funnet død i dag. Snørydding og salting av veiene i Aten pågår for fullt hele tiden. Selv på disse breddegrader har man kjøretøy og salt klart hver vinter.Aten i dag,

  
I nord er det ned i -25 grader om natten, og har man da ikke strøm, er situasjonen kritisk. Det snør i Aten, overalt og veldig mye og stopper ikke. Veier er stengt og folk er innesnødde i husene sine. Hovedveien mellom Aten og Lamia var stengt i formiddag og i går, og skapte mye kaos. Det oppfordres til å bruke bilen bare når det er helt nødvendig, og da med kjettinger. Det forventes bedring, mindre snø og vind, fra i morgen. 


Alle skoler i landet holder stengt til og med i morgen.

Naturlig nok er det ingen båttrafikk til øyene, og det kan heller ikke lande fly på flyplassene på Kreta i dag.

På Kreta snør det langt ned i høydemeter, og Theriso, Omalos, Anogeia og Askifos-platået, er som vanlig nedsnødde. Det blir mer opphold fra i morgen. Vi har 7 grader nede ved sjøen, men temperaturen vil synke om natten fram til søndag.

snø på åsene bak byen,


Anogeia i dag,


Askifos,

Vi har det bra, vi har strøm, varmt hus med oljefyr, og bare litt sludd inni mellom. 

rester etter sludd i gården,

i nabolaget,

Vaksinasjonen som er i gang, er satt på vent for dem som ikke klarer å komme seg til vaksinesenteret i dag, de får en ny tid senere.

Vi fikk første dose i går, første dagen med Astrazenica vaksinen for folk fra 60-64. I dag har jeg følt meg litt slapp, ellers er alt bra. Vi får neste dose 6.mai. Denne vaksinen skal ha 12 uker mellom første og andre dose, men man regnes som sikret med den første dosen. Selvfølgelig skal man leve som før, her må vi det uansett, men det kjennes bra å være i gang.

Jeg var ute å fotograferte i dag, iskald vind, hendene frøs, men noen bilder fikk jeg tatt. Her er bilder fra havna, moloen og Koum Kapi i formiddag:  


Kommentarer

 1. Takk for god info og flotte bilder!
  Hilsen Øystein

  SvarSlett
 2. Takk for god info og flotte bilder!
  Hilsen Øystein

  SvarSlett
 3. Føles bra å hør frå deg, sjøl om det høres nesten som i Norge no, men vi har vel ikke hatt dødsfall pga kulde og strømbrudd enno. Godt at du har go fyring innendørs, her fyra vi med tørr bjørk. Takk for info, vi følg med.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983