Tur til Sougia

 


September en deilig måned, temperaturen er behagelig etter en lang varm sommer, sjøen varm og så masse deilig frukt.

I går tok vi turen til Sougia. Min venninne Helen ville gjerne overnatte der noen dager, og vi tok hundene med i bilen. Vi kjørte over Omalos og der tok vi en pause på Hotell Omalos, hvor vi spiste litt lokale sfakianikes pites og kalitsounia. De spises med lokal honning og er fylt med lokal mizitraost,mmmm. Det var skyet i går, og nydelig temperatur der oppe.

Så kjørte vi videre over sletten forbi eple og pæretrær, før vi svingte ned mot Sougia på Syd-kysten. Dette var Dexters første langtur med bil, med det greide han fint! Selvfølgelig møtte vi mange geiter underveis.spennende å følge med,Vel nede i Sougia gikk vi litt i Lissos-ravinen og det var helt nydelig. Jeg elsker jo å gå i raviner og har gått den mange ganger. Men vi gikk ikke så langt denne gangen, da det ikke var hovedmålet vårt, og Jorgos ikke gadd. Dexter elsket det, og Jack hang med som den gamle hunden han er.

Vi tok en dukkert på stranda der ravinen begynner, så herlig krystallklart vann. Dexter svømte for første gang skikkelig, gøy å se. Han ble forøvrig 5 år i går, og mammaene i Norge savnet han fælt!


Dert var selvfølgelig unaturlig stille i Sougia, og ingen gikk med munnbind, så vi slappet av. Båten kom inn fra Samaria, men det var bare et fåtalls busser som ventet turistene fra båten.
båten ankommer,

deilig vannmelon,Trøtt hund


Etter et godt måltid, forlot vi Helen der, og kjørte raskeste veien tilbake til Maleme. Jeg kan love deg at det var noen trøtte, men glade hunder som kom hjem igjen!
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983