Filminnspilling på Fagotto

En kveld i vinter ble Jorgos oppsøkt på kafenion på torget i Splantzia av en ivrig lærer. Han het også Jorgos, og lette etter denne brannmannen som pleide å gå på Fagotto bar i havna. Jo, der sitter han, sa eieren Nikos. Han og noen andre ville lage en dokumentarfilm om baren Fagotto. Jorgos kom hjem i fyr og flamme, dette ville han være med på!
De hadde avtalt møte på Demek kafeen i Koum Kapi, og jeg ble med. Vi hadde en veldig koselig prat, og skulle høre fra ham om filmopptak på Fagotto.  De ville gjerne ha med vår historie om hvordan vi møttes på Fagotto og alle gode minner vi har derfra. Jorgos gikk der jo lenge før jeg kom til byen, og kjente veldig mange der. Han hadde masse historier å fortelle. Han som hadde funnet oss, var ansvarlig for intervjuet med oss, og vi var først ute i morges.

Så ble vi innkalt til innspilling i slutten av februar, men det ble avlyst, og utsatt til midten av mars. Som du kan tenke deg, ble det ingenting av da heller. Vi hadde alle portforbud og først i dag ble det noe av!
I forbindelse med den årlige lokale filmfestivalen, blir det arrangert kurs i filmskapning både for barn, unge og voksne. Denne gruppen lærere hadde altså gått på kurs og skulle lage denne filmen. Han som hadde funnet oss, var ansvarlig for intervjuet med oss, og vi var først ute i morges. Det var både hans og vår første dokumentarfilm, men vi var ikke nervøse. Vi hadde funnet tonen.

den historiske baren Fagotto,
Jorgos og regisøren ved inngangen,


Først måtte vi vente på Meltemi kafeen i enden av Angelou gata der Fagotto ligger.


Intervjuer og forteller, Jorgos og Jorgos.

En deilig morgen på vår gamle stamplass øverst i hjørnet ved Marine museet. 
Så var lokalet klart, og vi gikk tilbake.
Her ser du bilder fra baren, slik den var for filmopptakene:
Vi mimret og det var veldig hyggelig og til tider rørende. Vår historie er direkte knyttet til denne baren.
Da jeg flyttet til byen i 88, traff jeg norske Nanna, som tok meg med på Fagotto. Der traff jeg mange andre unge som meg selv, som ikke hadde giftet seg, og vi holdt sammen.
Jorgos var blant dem, men det tok tid før noe utviklet seg mellom oss. Vi har vært sammen siden 89, og giftet oss desember 90. Vi hadde en av servitørene fra Fagotto Martha som forlover, og min venninne Nanna.
Jorgos og Jorgos 
 Michelle kom i januar 91, og Tonia i august 94. Jorgos fortsatte å gå på Fagotto til alle vennene ble borte derfra og han ble for gammel.
Så nå har vi altså sittet og fortalt og det gjorde godt.
klart for nye intervjuer,
med filmfestivalsjefen Mateos etter intervjuet
 Fagotto er mer enn bare det eldgamle venetianske lokale, baren ligger i et herskapshus fra 1300 tallet. Den er fra 70-tallet da den startet opp som jazzbar. Det var veldig progressivt på den tiden, og havna var ellers full av rockeklubber og ikke så mange hørte på jazz. Siden begynnelsen av 80-tallet har det vært en pianobar og spiller all slags myk rock, litt jazz og ellers det folk vil høre.
herskapshuset hvor Fagotto ligger,

Et besøk på Fagotto er en hyggelig opplevelse! De åpner nokså sent, og de lokale kommer etter 23 vanligvis. Tidligere var Fagotto sengt om sommeren, da vil ingen sitte inne, men nå vet jeg ikke om de stenger siden de var stengt så lenge i vår.

Kommentarer

 1. Tror fruen og jeg må prøve å stikke innom Fagotto. Vi bor jo av og til på Alcanea som ligger nær ved Fagotto.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en god ide! Veldig hyggelig å ta en drink der.

   Slett
 2. Fantastisk! Kan du tipse oss følgere når/hvor filmen er ferdig? Denne må vi se!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983