På tur i Gamlebyen


Gamlebyen i Hania er spennende og fargerik uansett årstid og tid på døgnet. Det er riktignok lett å bare gå rett ned til havna og sette seg på det første stedet man ser, og handle i Haaalidon,Χάλιδων hovedgata som går ned fra den nyere bydelen. På denne måten får man ikke oppleve den virkelige byen, eller spist på de beste lokale stedene byen har å tilby. Utenom Gamlebyen, som ligger innenfor den venetianske bymuren fra Middelalderen, kan man besøke Agoraaa Αγορά som markedshallen heter, byparken som kalles Kiiipos, Κύπος og ellers surre rundt i gatene og handle i de mange spennende butikkene.
inne i Agora kan man spise,
eller kikke og handle,
fra Kipos,

yndet sted for alle generasjoner,På byvandringene forsøker jeg alltid å ta folk med på veier og steder de vanligvis ikke finner på egenhånd.
fra Splantzia,


og Porto Colombo,Som alltid møtte jeg opp ved kontoret til GS TOURS på onsdag. Denne gangen hadde jeg med seks nordmenn. To menn, og fire kvinner som du ser. Blide og hyggelige to par fra Nord-Norge, og to hyggelige damer. Med på turen var: Jim og Irene, Terje og Annie og venninnene Tone og Unni.
De ble alle venner med en gang, og nordlendingene mente at siden de var fra Nord-Norge var det naturlig. De to herrene i selskapet var jo også nesten likt kledd, du skulle tro de hadde blitt enige om påkledning!
to kjekke herrer i matchende klær,
fra Kastellihøyden,
og Koum Kapi,

Historieinteresserte og veldig flinke var de alle seks, en fryd å ha med seg på tur.
Det blåste sånn akkurat passe, og vi hadde en behagelig tur på alle måter.


på muren,

i den jødiske bydelen,

nye utgravinger inne i den gamle kirken/moskeen,

den på dette bildet.

Det begynner å merkes at vi er i juni, men det store innrykket kommer jo når skolene stenger for sommeren.
Jeg går turer de neste to onsdager klokken 18, og til Doulinan de to neste mandager. Gi beskjed hvis dere vil være med mandag 17. til Douliana, der trenger vi flere påmeldte

.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983