Påskebyvandring

vi startet utenfor Domkirken,
I går hadde jeg den glede å ha med syv nordmenn på byvandring. Siden Roger satt i rullestol, la vi opp ruten etter det. Ingen problemer når man har med så hyggelige folk som gjerne stiller opp og hjelper ukjente. Med på turen var: Inger, Roger, Eva, Finn, Susann, Sverre og Kristin.
Roger og Inger hadde gitt beskjed på forhånd om at de kom med rullestol og det er jeg alltid veldig positiv til. Jeg vil at "alle" skal kunne delta. Han hadde leid stolen for denne uken, og de bor i Nea Hora.
Når helt ukjente mennesker møtes og blir kjent med hverandre med et smil, er det en inspirasjon for meg. Sverre påtok seg å kjøre Roger rundt på hele vandringen og jeg er imponert.
Vi er jo i påskeuken, og det var messe på gang i Domkirken hvor vi tok vår første stopp.
på vei inn i til messe,
Etterpå besøkte vi den katolske kirken før vi gikk opp på muren.Det var mye folk overalt i går, mange turister har lagt ferien til den greske påsken, og mange greskere har kommet til Kreta for å feire her.
Vi har dette merkelige været med overskyet varmt vær, men støvet vi ventet på har ikke plaget oss her i byen.Selv om det ikke er sol, er det varmt og det var supert for en tur i Gamlebyen.
Vi tok det med ro, og fikk med oss det meste av byen innen for muren.

Jeg håper at flere vil bli med selv om de har problemer, vi tar det med ro, og legger opp ruten etter behov alltid!
I dag er det Skjærtorsdag og påsken er i gang for fullt. Butikkene er fulle av folk som skal kjøpe leker, klær og sko til barn, barnebarn og gudbarn, og de spesielle stearinlysene labada  Mat kjøpes inn til påskemåltidet på søndag, suppen som lages lørdag kveld, kalitsoniene, ingrediensene til  påskekakene. Innlegg om påsken følger!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter