Siste nytt

Havna i ettermiddag,
Øya har virkelig fått utrolig mye "juling" både av regn, vind og lynnedslag de siste dagene. Som jeg skrev om sist, var onsdag 13. februar en dag vi kommer til å huske lenge, enorme mengder regn på en dag, stein og jord ras, med elver som flommet over, ødelagte broer og veier. Landsbyer som har vært isolerte på grunn av stengte veier og de siste dagene har mange hus fått vann inn.
nye ras ved Stalos der veien har vært stengt siden nyttår,

snø på Omalos,
Det skrives i avisene og snakkes om på tv og radio, at dette er den verste katastrofen som har rammet Hania fylke. Det snakkes om store summer til reparasjoner av veier og broer, og stortingsrepresentanter og lokalpolitikere reiser rundt og sjekker alle problemene. Det har fortsatt å regne, men ikke med så stor styrke heldigvis.


Platanias kommune, Souda, Akrotiri og Apokoronas har store skader. Elven ved Tavronitis gikk over sine bredder, og den gamle broen der står i fare, deler av veien ble borte.
En annen gammel bro, den ved Alikianos er det stor fare for at raser sammen. Dette er en viktig bro, som binder sammen veien mot Sougia og Hania, og det jobbes på spreng for å lede vannet vekk så det ikke skal spise opp broens støttepilarer. Skummelt, håper de klarer det i denne omgangen i alle fall!
broen ved Alikianos

arbeid pågår,
Det har kommet 354 mm nedbør i Sembronas, 291 i Askifou, 271 i Vrisses, 177 i Samaria og 132 i Hania de siste 3 dagene.
oversikt over nedbør i Hellas fra onsdag og i tre døgn
At bølger slår inn over havna og ødelegger mye, er vi vant til. Slik er det hvert år, og i hvert fall 20 dager i året har vi liten storm.
Noen egne bilder fra torsdag, fredag og i dag.
Koum Kapi på torsdag,

lokal tv filmer den sunkne båten,

havna i går,
dagens bilder,
en av byens ivrige fotografer i havna,


Legg merke til de som prøver å gå rundt kanten ved Firkas.
Samtidig skjer det spennende ting i Hellas om dagen, det er blitt bestemt at den laveste lønnen i landet skal gå opp til 650 euro brutto, fremdeles veldig lavt, men det er jo en positiv utvikling at etter så mange år med krise, noe positivt skjer.
Det foregår også en diskusjon om å skille stat og kirke. I øyeblikket ser det ut som om prestenes lønninger har vært det som har opptatt kirken mest, men nå har de visst kommet til enighet om dette. Før eller senere må den greske kirken trekke seg unna siden dette ikke er populært i EU, og sterke krefter arbeider hardt for dette skille. Det kommer til å ta lang tid enda tror jeg, men noen små skritt på veien mot et skille skjer i disse februardagene.
møte mellom erkebiskop Vartolomeus og Tsipras
Vi snakkes, og da håper jeg at det bare blir positive nyheter!!
Fortsatt god helg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983