Stavros

Vi har Afrikavind med støv fra Sahara og voldsom varme om dagen. Dette er jo et nokså vanlig fenomen på Kreta hele året. Hvis det kommer regn, blir hele verden gulrød og det er noe dritt å få vekk etterpå. Denne gangen har det foreløpig ikke regnet her i området, heldigvis.
I går var det plutselig 27 grader og denne gule tåkedisen som lå over øya full av sand og støv. Det var vanskelig å puste for sånne som meg som har astma også. Heldigvis blir det normale forhold igjen fra torsdag formiddag. Så får vi se om vi kan få syne på fjellene og himmelen igjen, og hvor mye snø som er blitt igjen. I morgen skal det ligge på rundt 20, men med endel støv i luften enda.
Jorgos og jeg var blitt enige om å dra opp til Stavros en tur i går, og det var så fint der oppe! Ligger oppe på Akrotiri halvøya ikke så langt fra flyplassen, og har bussforbindelse fra sentrum.
Det var jo noen familier og venner som hadde tenkt som oss, kafeen var åpen, og noen grillet på stranda. Noen få tøffinger badet også. Vannet var kaldt, men så deilig med en svøm i det klare vannet!
stille på stranda,

noen få badet,

noen familier grillet,

Stranda på Stavros må jo oppleves. Man behøver faktisk ikke dra helt til Elafonissi for å oppleve en rosa strand.
fin rosa skjellsand,

deilig klart vann,

rosa sand,
Det tar omtrent 30 minutter ut til Stavros fra sentrum. Jeg har skrevet om denne stranda før, bare søk og les. Det spesielle med stedet er jo at dette er stranda der Zorbafilmen ble spilt inn i 1967, og at det er stedet der byens innbyggere har hatt knøttsmå sommerhus siden 60-70 tallet.
Her er tomtene veldig små, og husene like små og enkle. Man er jo mest ute, og mange familier kommer hver helg hele sommeren.

Bli med en liten tur på baksiden av Stavros, og bort til den andre stranda, der det er så flott solnedgang, men ikke like fin sand.
stranda på baksiden,
Her finner du noen veldig koselige små spisesteder også. Enkelt mellom de små gamle sommerhusene.
stille småveier med små sommerhus,

Typisk for området, er at de store hotellene er helt fraværende. Det finnes jo et stort spahotell der oppe, men du ser det ikke før du kommer helt fram dit.
Stedet har beholdt den enkle stilen, og byens befolkning elsker stranda. Nære byen, alltid beskyttet for vind, stille og fredelig.

våren er her!


Zorbas taverna er stengt enda,

stedets lille kirke,

Jorgos venter på kafeen,

trær i blomstring
Anbefales på alle tider av året!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983