Småprat

Stille dager med unaturlig varme for årstiden. Folk er ute i butikkene og kikker på salget og ser seg godt om før de kjøper noe.
Nye regler og avgifter fra 1.1., som den med nye forseglede flasker med olivenolje til bordene på tavernaene. Jeg har skrevet om dette før her i bloggen min. Dette er for at oljen skal være ny og av god standard for oss gjester. Dette har gitt små bedrifter muligheten til å produsere flere små flasker og selge lokalt til spisestedene. Dessuten sier de nye reglene at i forhold til husets vin og sprit, skal det stå i menyen hvor vinen, spriten er fra, land og produsent.
Bedre for oss og du får bedre informasjon om det du bestiller.
Avgift for overnattinger pr person pr natt på hotell og pensjonat. Den betales direkte til hotellet. Prisene er som følger:
1-2* 0.50 euro pr. rom eller leilighet pr.natt.
3*: 1.50 euro for rom/ leilighet pr. natt
4*: 3.00 euro 
5*: 4.00 euro
Dette er en avgift som kommer den greske stat til gode. Turistene overlever nok.
Mange spekulerer i hvordan 2018 blir for turismen, vi får se!
Vinterturismen har godt veldig bra hittil, med mange flere hoteller åpne og flere som tør å komme utenfor sesongen. Vi gleder oss over at Norwegian har tatt dette på alvor, og starter opp med direkte ruter til Hania fra Oslo 17. februar og fra 1. mars direkte Oslo- Aten. Jeg ser at de er senere ute fra Danmark og Sverige. I Hellas er det mange flotte vintersport steder, og mye vakker natur å utforske i hele landet fra nord til sør. Mange fra Kreta drar til fastlandet på juleferie og utover vinteren for å stå på slalåm. Min datter Stine har vært på Velouhi med venner fra Hania. Hellas er mye mer enn bare sol og strender!
fra Velouhi alpinsenter ved Karpenisi på fastlandet
Fine dager for turer i nærområdet. I går gikk Katerina og jeg ned til Koum Kapi med hundene. Vi gikk en tur langs stranda, og Mocca ville gjerne jage en and, men den svømte glad av gårde, og hun turte selvsagt ikke svømme etter!! He,he.
den anden skulle jeg gjerne jaktet på....

flotte dager,

en trekkfugl hviler og vasker seg,

Vi satte oss på Demek kafe, og her var våre fire hunder, bare et pluss til alle hundene som allerede var der med eierne sine. Neste hvert bord hadde en hund på denne flotte formiddagen.
Daizy og Katerina på Demek,
I dag er overskyet, og vi venter regn i nærmeste fremtid, men temperaturen er super.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983