Nyheter

Vi har hatt noen dager med veldig mye vind. Heldigvis regnet det ikke, men vinden skapte mange problemer i hele landet.
mye vind i går,
På Kreta har det vært en del skader på hus, trær, drivhus og diverse utstyr. Selvsagt var fergeforbindelsen med fastlandet umulig også, og flere fly måtte innstille. Her hos oss revnet persiennen vår på balkongen. Brannvesenet hadde over hundre utkallelser på grunn av skader fra vinden.
kommunen rydder opp etter at vinden ødela eukalyptustrær ved innkjørselen til byen,

ødelagte drivhus ved Kissamos,

fullt av vann på stranda ved Falassarna på onsdag,
I dag er det heldigvis stillere, og skadene blir utbedret. Temperaturen ligger på 12-15 grader og fjellene skinner hvite i solen. Vakkert og flott her på fine dager når solen varmer.
Når dere kommer tilbake til Hellas, vil dere nok merke visse forskjeller, som er positive. Jeg har før nevnt avgiften på plastposer, som gjør at folk har begynt å ta med handleveske hjemmefra. Dessuten har det kommet en ny lov som påbyr kortterminaler overalt, unntatt på gatemarkeder, laiki. Fristen for å få terminaler, kalles POS her i landet, er 11. mars. Siden de fleste nå har kort, og regjeringen har laget nye bestemmelser og regler for handel med kort, fradrag i skatt, osv, ber grekere selv om å betale med kort nå om dagen. Selv hos noen leger kan man betale med kort ser jeg.
En familie fra Finland, far, mor og tre barn, har syklet fra Finland til Hania med to sykler! De har syklet gjennom Europa siden juni, og skal være her en måned til, før de sykler oppover igjen. på hjemturen skal de bruke de elektriske motorene syklene har. På nedoverturen syklet de selv hele veien.
Jeg traff på dem i havna en dag, og ser i avisen hvem de er, og hva slags spesiell reise de er på! Jeg la jo merke til de spesielle syklene deres. Faren sykler med bagasjen og den yngste, mens moren har de to andre på sin sykkel.De har sovet på campingplasser på reisen sier de til lokalavisen vår. Barna er fra 8-3 år, og i følge foreldrene har de blitt vant til å reise sånn, og liker det godt.
familien på tur i havna
Et annet spennende besøk øya har om dagen, er en padlende atener. Har kom padlende fra fastlandet, og øya Kithira, før han ankom Falassarna . Han skal padle rundt hele øya, og du kan følge han på Facebook her: https://www.facebook.com/aroundcrete2018/
ved fyret i Hania,

på stranda i Nea Hora,

utenfor Iraklio,

ved Spinalonga.
Han er alene i kajakken, men treffer venner underveis på Kreta. Han ligger i telt med kajakken sin i nærheten, og er  en skikkelig tøffing!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983