På tur med cruiseskipturister.

Utenfor Agia Triada klosteret,
Da har jeg prøvd noe nytt igjen. Jeg ble hukket inn som guide på dagstur med 12 gjester fra et cruiseskip. Det var 10 amerikanere og 2 briter som seiler rundt med et svært skip og hadde 8 timer på Kreta!!
De skulle hentes fra båten klokken 08.00 i Souda, bare at det var to skip i Souda i dag, og vi hadde ikke fått beskjed om hvilket skip de var på. Vi prøvde å ringe de som visste, men ingen svarte. Vi fant dem tilslutt, og alle var blide og glade.
De ville opprinnelig ha full pakke, men, de gikk som skilpadder, en hadde så dårlige lunger at hun satt i rullestol, de var overvektige, og en hadde hatt slag. Dessuten ville de selvsagt handle hele tiden! Vi gikk en morgentur i havna og jeg hadde mitt svare strev med å holde dem samlet. Sjåføren klaget på at de somlet, men det var deres timer på Kreta og de som betalte for turen. Ikke noe masing, da blir folk sure.
Det stramme programmet deres måtte kuttes litt, men vi koste oss og besøkte en del steder. Etter turen i havna, besøkte vi Venizelos gravene. De elsket selvsagt utsikten og den lille kirken der, og alle trengte "restroom" som de kaller det og det fant vi der.
vakker utsikt over byen,

kirken Profiti Elias,
Neste på listen var klosteret Agia Triada hvor de også fikk smake både vin, olje og diverse som klosteret produserer og selger.
vakre Agia Triada klosteret,vin og oljesmaking,

vi venter på at de siste skal handle ferdig,

Så kjørte vi opp til Aptera og tok en runde der. Været var helt topp, ikke en sky, ingen vind og deilig temperatur.

fra klostet på Aptera,


det antikke teateret,

oliventreet studeres nøye!

litt av en jobb med rullestolen,Turen gikk videre til landsbyen Stilos, og så til Fres for lunsj.
i Stilos,


på vei til Fres,

Vi måtte hoppe over Gavalohori og museet der, for de spiste og drakk og nøt stunden på torget i Fres hos Maria og hadde ikke mer energi. Etter noen øl, ouzo, eller vin og litt raki, ville de bare til Kournas sjøen, og vi glade til! Særlig sjåføren, han ville helst hjem igjen. De var kjempefornøyde med den lokale maten med ferske råvarer.
hos Maria i Fres,

De likte Kournas, og var meget fornøyde da vi satte dem av ved båten deres klokken 16.
Jeg koste meg, og nøt dagen ute i det fri, med besøk på disse vakre stedene.
ved Kournas innsjøen,


på vei opp til bussen igjen,


siste tur over, Souda neste!
Har også hatt tre byvandringer med GS Tours i gamlebyen siden sesongen offiselt sluttet. Jeg sier ikke nei!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter