Nyheter

Det er lenge siden jeg har skrevet noen nyheter fra øya nå. Hva skjer? Turistene fra fastlandet har inntatt øya, og nesten alt av rom er utleid.
Her i vårt nabolag har det dukket opp nye rom, gamle ny renoverte hus og små hotell som disse jeg gir deg linkene til her: http://www.pocolocohotel.com/ Dette er helt nytt, vår venn Jorgos som har solsengene på Iguana beach i Agious Apostolous og Oasis pensjonat på Loutro, har renovert dette stedet og nettopp åpnet. Ligger i Minoos, gata der gatemarkedet er på lørdager, langs bymuren og to minutter til Koum Kapi og badetrappen min!!!
http://www.booking.com/hotel/gr/myron-house.en-gb.html https://www.airbnb.co.in/rooms/12296361?s=P5_ENoZw
https://www.thehotel.gr/splanzia-apartment/no
https://www.thehotel.gr/splanzia-house/no
Dette bare som ekspemler på hva vi har i vårt nabolag. Det er ikke nødvendig å leie hotell utenfor byen, eller å booke dyre rom. Eget hus i flere etasjer er smart hvis man vil ha kjøkken og flere soverom. Dessuten bor man i en gate med lokale naboer.
Santa Katerina
Overalt rusler de rundt med barnevogner, besteforeldre, og selfiestenger. Tavernaene er fulle og byen syder av liv. Stendene er fulle av familier og en blanding av turister fra hele verden. Selvfølgelig er det mange biler i byen om dagen, og flere kommer. Siden Tyrkia har såpass store problemer er det ekstra mange som velger Kreta når de skal bestemme seg for en siste øyeblikks ferie. I juli gikk tallet med turister opp med 9% fra i fjor. Mens tallet for Samaria ravinen gikk ned litt. Over 25.000 gikk ravinen i juli.
På bystranda Nea Hora fikk vi en ny innretning for handikappede og den ble offisielt innviet i går. Alle som ikke har problemer med å gå ut i vannet, kan benytte denne.
her i Splantzia har vi et "suppekjøkken", og de er veldig aktive, deler ut mat hver dag, og klær. De har også gratis tannlegetjeneste. De delte ut en pokal til den yngste frivillige, 11 år gamle Jannis Vatsakis.
Jannis får pokal,

mye mat samles inn om dagen,
I forbindelse med den store feiringen 15.august ( Marias død), samles det inn ekstra mye mat i byen generelt.Som mange av dere vet, har Hania sitt eget mikrobryggeri, Harma, eller Χαρμα som det skrives på gresk. I går åpnet de et nytt bryggeri i landsbyen Zounaki som ligger litt sør for Maleme. Her kan man besøke bryggeriet, og det er en kafe der.
nytt bryggeri,
åpen kafe hele dagen, fra 10.00- 20.00
I forbindelse med augusts fullmåne, da månen er nærmest jorda og grekerne har ferie, har alltid de arkeologiske utgravninger og steder åpne gratis for publikum og på mange steder er det gratiskonserter denne kvelden. Her i området er det konserter ved Aptera og Rokka den 18. august klokka 21.00. Rokka ligger mellom Kolimbari og Kastelli. Lurt å dra tidlig, mye folk på disse konsertene. Ved Rokka er det klassisk musikk og ved Aptera, kretensk musikk. Stemningsfullt og verdt et besøk.
Plakaten til Aptera konserten,

fra fjorårets konsert ved Rokka,


I Rethimno ser jeg at det er en konsert i byparken i morgen 12. klokka 21.30 med byen musikkkorpset til marinen. Finner ikke noen fullmånekonserter. Hvis noen vet noe på øya, gi beskjed!!
Regjeringen har bestemt at Kreta skal ta i mot 2000 flyktninger til høsten, etter at turistsesongen er over. I Hania skal de innkvarteres i det gamle IKA bygget som har plass til folk. Det er allerede reaksjoner blant hotelleiere, som ikke vil ha flyktninger her. I dag er det over 57.000 strandet i landet siden grensene er stengt for dem, og de fleste land nekter dem inngang......
En god nyhet tilslutt: Hellas fikk sin første gullmedalje i OL i Rio. 25 år gamle Anna Korakaki fikk gull i skyting. Ny olymisk heltinne, 12 år siden sist landet fikk et gull i OL!!!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter