Første Halepa tur med GS Tours.

Ja, så er det altså endelig den første organiserte turen til Halepa over!! Det kom 4 personer og vi hadde en veldig fin tur. Ellen som var med på onsdag, Egil og Kine og Anne Grete. Det var bare Anne Grete som ikke hadde vært med på byvandring før. Vi startet opp ved kontoret til GS Tours, og gikk gjennom byen og ut til Koum Kapi.
Egil, Kine, Anne Grete, Ellen og Marianna fra kontoret, utenfor kontoret,
opp trappene til parken ved enden av stranda,

Forbi stranda og opp trappene ved enden, opp til den lille parken der oppe. Fin utsikt og en minnesmerket over falne piloter i det greske flyvåpenet, en Ikaros.
Ikaros statuen,
Her må man gå en stund langs bilveien, men utsikten er magisk, og det er ikke så lange stykket. Her ligger de gamle konsulatene på rekke og rad, og utsikten inn mot byen er flott.
utsikten inn mot byen,

den østerrikske konsulatet fra 1889 hotell i dag,

på vei utover, det nye arkeologiske museet sees øverst til høyre,

det tyske konsulatet er også hotell i dag,
Vi svingte ned til garveriene, Ta Tabakaria. her kikket vi på de gamle bygningene og jeg fortalte litt historie. De ble bygget under den egyptiske perioden i 1830 og det var full drift her frem til på 70 tallet. Det er fremdeles to som er i drift her, og husene er til salgs!! Noen har begynt å pusse opp og det blir nok fint etter hvert!!
oppusning foregår,

vi går langs garveriene,


Ellen, Anne Grete, Egil og Kine,

flott utsikt,

Fra strandkanten ved garveriene, er det rett opp til prins Georg av Hellas og Danmark, sin bolig. Her i dette palasset bodde han fra 1889- 1906. Huset er i dårlig stand i dag, men ved siden av ligger boligen til Elefterios Venizelos som i dag er museum. Her er det åpent og flott ved plassen med statuen av Venizelos. En av Kretas store sønner, landets første statsminister og en ivrig forkjemper for Kretas frihet under den ottomanske okkupasjonen.
huset til Venizelos,

palasset,


på plassen i Halepa,

Vi så på den russiskinspirerte kirken som prinsen bygget med den fine parken rundt og den franske skolen, som i dag er Kretas arkitektskole.
kirken til prinsen, Agia Magdalini,

den franske skolen,
Turen er vakker, enkel og forholdsvis kort, etter to timer var vi tilbake i Koum Kapi og en fin solnedgang.
Fin utsikt langs veien,

Halepa sett fra Koum Kapi,
Kanskje du blir med en fredag? I mai møtes vi klokka 17.00, men vi starter klokka 18.00 fra juni. På onsdager byvandring som vanlig!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983