Fredag 20.mai

20.mai er Jorgos fødselsdag og nå er han også 59!!! Vi bestemte oss for å gå ut å spise sammen på kvelden, men først hadde jeg en hyggelig Halepatur med Brit og Øivind.
Brit og Øivind ved garveriene, Ta Tabakaria i Halepa,
Det regnet lett fra klokka 16, og det sluttet ikke før vi var ved garveriene ute i Halepa. Men stopper litt lett våryr, Stavangerfolk? Neida,  de hadde kommet med bussen fra Retimno hvor de ferierer, og kjøpte seg paraplyer i byen før vi gikk!!
Deilig tur tross alt, og et hyggelig bekjentskap. Vi så et marineskip som lå utenfor fyret, og lurte på hva det gjorde der, jeg tok et bilde, det er et gresk skip, og Jorgos mener at det er med i feiringen av Kampen om Kreta som pågår denne uken.
byen sett fra Ta Tabakaria,
Her ser du litt av det vi så på dagens tur til garveriene og Halepas finere deler:fra et hus i området bygget i 1899,


Øivind i parken ved prinsens kirke,

Agia Magdalini, fin russiskinspirert kirke,

og en fin park,

full blomstring i Halepa,


på vei tilbake,

glimt av solen over byen,

 
Etterpå var det å skype med døtrene i Oslo, og så gikk Jorgos ut og da ringte Daniel og mamma Stine. Så dumt at bursdagsbarnet ikke var hjemme!! Men Fredrik fyller år i morgen, så da får vi se å få til en prat mellom Daniel og Jorgos.
Vi gikk på "Το Κόκκινο Ποδήλατο"(To Kokkino Podilato), eller The Red Bike som den kalles på engelsk. Her sitter det en gjeng med pensjonerte brannmenn i det samme hjørnet hele året. De har jobbet sammen med Jorgos alle mann, og eieren av stedet, Hristos, har kjøpt seg en Harley, så Jorgos kjenner han fra motorsykkelturer.
pensjonerte brannmenn og eier Hristos i rødt,

faste gjester,
Vi satte oss ned sammen med brannmennene, og det var veldig hyggelig. Jeg har tatt noen bilder, så du kan se dette fine stedet. Det ligger bak Domkirken, der Skinngata slutter (eller begynner). Her er det jo gågate med flere spisesteder, stille hjørne av byen. Yndet møtested for skandinaver i byen dette.

rød sykkel,


papegøyeslag, cacadou,

mange fugler i bur,

røde sykler overalt,
Vi tuslet rundt havna hjem igjen.
noen krabber å se Jorgos?
En deilig dag er over, og helgen ligger foran oss. Bare 12 dager til hele familien inkludert Dexter kommer!!! Rafaella, Jorgos niese gifter seg den 4., og ingen slipper unna et bryllup på Kreta!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983