Nyheter med været.

Palmene i Koum Kapi har fått ny vri etter orkanen og alle dagene med vind.
Hele landet venter på svar fra Euro Group som har spesielle møter om Hellas økonomi og vi holder alle pusten. Svaret skal visst komme på søndag. Det har vært store fredelige støttedemonstrasjoner i hele landet, og det er planlagt flere.
Tsipras i Brussel,
fra onsdagens demonstrasjon i Hania,
Jeg ser Oslo også skal ha en fredlig støttedemonstrasjon,og det gleder meg. Det hjelper iallefall den enkelte greker å se dette!!Dette landet får nok stryk av alle europeere som synes det er på sin rett at grekerne lider økonomisksiden politikerne har lånt over evne.Det blir som å si at det er riktig at de ufør i velstands-Norge får lavere pensjon siden de stemte blå/blå regjering.
 Det er fredag og bedre værforhold.Vinden har løyet litt, fra 12 bofor,orkan styrke til bare 6 i dag, liten kuling. Temperaturen her nede i byen ligger på 12, etter dager med 6-8 grader.
havnebassenget i går,
vinden har dempet seg litt,
Det regner og snør ikke så mye lenger heller. Hele landet ligger i et kuldegrep, det er bare på øyene at det er plussgrader (i lavlandet riktig nok.)
det falt snø i Aten sentrum, her fra Sintagma,

Aten med alle høydene rundt med snø,
Her er det fremdeles landsbyer som er innesnødde. men det blir færre og færre. Langsomt åpnes veiene,og så snør det til igjen. Brøytemannskapene jobber hele dagene.Størst problem har Lassiti igjen,og områdene rundt Omalos ,Sfakia,Aksifous.
det brøytes oppe i fjellene i dag,

redningsaksjon i gang etter to menn som er innsnødd.
Helt normalt,skjer hver vinter, men i år er det andre gangen på kort tid, og det har vært mye sterkere vind enn vanlig. Ødeleggelsene er store, og arbeidet med gjennoppbygging blir stort og tidkrevende. Nede i havna er det store ødeleggelser, brostein, hele blokker med stin fra byggninger har løsnet, stoler og bord tatt av bølgene,blomsterpotter, glassvegger o.l. knust.Det ligger et utested helt nede ved sjøen, det er veldig gammelt, men denne gangen tålte det ikke trykket fra bølgene ,og er helt smadret.
fra utestedet Honolulu,
Nede i Koum Kapi har bølgene dratt kvister og søppel opp på land, steiner fra stranda er blitt slynget opp på veien over,ett stort tre løsnet fra roten og ligger tvers over veien ned til badeplassen,og en stor de av jord,mur og brostein ,raste ut og forsvant ned i skråningen under rett bortenfor. Her står en minnestøtte over falne piloter, og bølgene gikk så høye+ mye regn fikk området til å rase ut.
helt borterst ligger treet,og oppe i parken i enden har det rast ut,

store deler er falt ut,

her ser du minnstøtten og muren som er falt ut,

treet blåste ned,


stener ble kastet opp på veien ovenfor stranda,

på Demek er glasset knust og alle planter ødelagt,

bølgene har skyllet alt dette opp på land,
Mange trær har falt og steinblokker falt ned på veiene. I Rethimno er det som vanlig store problemer med havna. den er nokså ubeskyttet,og det er alltid store problemer med bølgene når det blåser kraftig. Denne gangen ble også bilene som stod parkert på parkeringsplassen tatt av bølgene,og nå blir de heist opp igjen.Huff a meg!!
fra Retimnos avis, dette skjedde i dag.
Vi håper søndagen kan bringe sol,værutsiktene sier så, og gode nyheter fra Euro Group!!!!Bor du i Oslo så still opp på solidaritetsmarkeringen søndag da vel!!!Klokka 15.00 på Eidsvollplass.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter