Translate

Translate

Translate

fredag 16. januar 2015

Noen tanker om valget i Hellas og husdyr.

Som du kanskje har lest, blir det nyvalg her i landet den 25.januar.Dette skjedde fordi det skulle være presidentvalg og det er Vouli,parlamentet i Hellas som velger presidenten. Det var bare en kandidat, men han måtte ha et visst antall stemmer for å bli valgt.Hvis det ikke blir valgt president andre omgang,blir det nyvalg. Det var en høyremann som var kandidat og Siriza som er et venstrepartiet som aldri har sittet ved makten ville ikke ha ham. De ville ha nyvalg, så de stemte blankt begge gangene og ved andre runde falt regjeringen.
Siriza med Tsipras håper å vinne valget,

Så nå har vi valg om noen dager,og det er full valgkampanje overalt. På en måte er det bra at det er så liten tid, så slipper en alt dette valgmaset så lenge.
Det blir spennende, og det er et viktig valg. Visste du forresten at Jorgos Papanderos har startet nytt parti? Masse nye partier, bra det, men folk er nokså forvirret. Du vet Andreas Papandreos hans far startet Pasok som han ledet til sin død nesten, Senere tok altså sønnen over partiet og var statsminister. Nå går han ikke bare ut av Pasok, men starter sitt eget.
Papandreos med sitt nye parti Kinima Allagis.
 Jeg vet ikke hva som blir best,eller landets redning. Hvem kommer til å vinne? Blir det Siriza? Det er mulig, vi får se. Uannsett ser du ut som det blir komplisert for Hrisi Avgi ,høyre ekstrimistene ,å komme inn igjen. Skulle bare mangle, mange av parlametsmedlemmene deres sitter jo inne for bråk,ran, våpen lagre hjemme,osv osv. Dessuten er det bevist at de driver med vold mot innvandrere og venstrevridde i partiets navn. Skumle greier, så jeg håper de ikke blir valgt inn igjen.
Skal holde deg oppdatert.
En annen ting som jeg tenker på og som jeg ønsker å dele tankene mine med deg er grekere og husdyr. jeg har skrevet om dette før,du kan lese innlegget fra 11.mai.
vi slipper ballonger nede i havna i mai,
fra hundeparaden som du kan lese om i innlegget fra 11.mai,
Ok, veldig mange nord-europere ser hunder i bånd langs veien og reagerer negativt. Mange ser løshunder og katter overalt,og reagerer negativt på det også.
Ja, det er mange hunder som står i bånd under uholdbare forhold,og dette er et stort tema i Hellas. Avisene tar det opp, og dyrerettsforeningene jobber med saken. I forrige uke ble en hundeeier i Iraklio anmeldt,og dømt til bot og hunden ble tatt fra ham,siden den sto ute i snøen under uværet uten mat eller hundehus.
bildet er fra dyrvernforeningen, hunden ble reddet og eieren fikk bot,
Sånne saker vekker heldigvis oppsikt og folk begynner å tenke. I landsbyene ser mange dessverre på hundene bare som vaktdyr. De har dem for å passe dyr og gård,slik det var i Norge også før. Hvis hunden står bundet,bjeffer den hele tiden og irriterer naboene, er den løs, tar den kanskje knekken på hønene til naboene! Alltid er det noen som klager på hunder. Mange hater hunder og katter i alle land, også i Hellas. Og veldig mange elsker hunder og katter. Som i alle land er det sånn at de som elsker dyr,har dem inne,i senga eller på sofaen og gir alt for dem. Men du ser selvsagt ikke disse hundene eller kattene,du ser de hjemløse.
Hjemløse katter klarer seg stort sett bra ,de jakter på mus og annet, spiser på tavernaer eller blir matet utenfor husene. Du ville bli forbauset over hvor mange som mater katter!!
Løshunder kan også ha det bedre som frie dyr, hvis de bare er friske og får mat. Mange av disse oppsamlinsplassene for dyr som finnes her er ikke noe bra sted ,jeg har adoptert flere dyr derifra,og vet generelt en del om det.
løshunder som for bo inne på taverna i Vamos,

eieren døde og tavernaen tar seg av hunden,
Vil gjerne vise noe positivt, se på disse bildene som en god ting hvis du liker dyr!! Unge på Kreta i dag er mye mer åpne og har lært at dyr har sjel og må elskes og tas vare på, enten det er sauer ,katter eller hunder!! Du vet vel også at man gjeter dyrene selv i Hellas? Du ser gjetere oppe i fjellene og rundt landsbyene. Sauene skal inn i innhegningen om kvelden. Leste om en sauebonde som var snødd inne sammen med sauene på Lassitiplatået , han ble reddet ut av et helikopter.Ville ikke dra fra dyrene sine.På jobben til min elev Kostas,en radarstasjon har soldatene tatt seg av en hund med hennes hvalper. Her ser du noen bilder som han har tatt for bloggen min. De prøver å finne hjem til dem alle. Er det ikke fint?
hundemammaen med hvalpene da de var små,

soldatene har laget et hundehus til dem,

hvalpene er større og er ute og ser seg om,

sauene må mates uansett vær.