Nea Hora med bystranda.

J eg har skrevet om Nea Hora før, men det gjør vel ikke noe håper jeg?Skrev om den 10.novem ber også, men da var det stille på stranda,og ingen turister. Nea Hora betyr som sagt : Den nye byen. Den ble begynt bygget utenfor bymuren rundt 1900, da den gamle byen ble for liten.
Noen av de første husene ligger der enda.
Det kom også veldig mange flyktninger fra Lille Asia og Istambul,under befolkningsutvekslingen mellom Hellas og Tyrkia i 1920.
I 1889 startet  det opp en helt ny fabrikk i Nea Hora, såpefabrikken ABEA. Det var en ny måte å lage såpe fra restene av oliven på. Rundt fabrikken ble den nye bydelen bygget.Den ligger der som en ruin i dag, mens produksjonen er flyttet ut av byen.Pipene stikker opp, og synes godt,ellers er det bygget skoler på tomta. Kjøp ABEA såpe i en hvilken som helst butikk i området.
Fra Abea fabrikkens første år,
arbeidere samlet, og administrasjonen.
Bydelen har utviklet seg fra å være de fattige arbeiderne og flyktningenes bydel ,til dagens moderne blokker og hus. En stor park,flere skoler, nytt og gammelt side om side, og selvfølgelig: bystranda vår! Nea Hora her fin utsikt, koselige nabolag,byens beste fisketavernaer , liten havn, hoteller og boligblokker side ved side og strand. Hva mer kan du ønske? Liv hele året rundt ,og mye kultur. Det å være fra Nea Hora regnes i visse kretser som veldig bra. Arbeider kultur og historie på sitt høyeste.
fra den store parken midt i,
Smale gater og hager mange steder ,

nytt og gammelt side ved side,

typisk gate nede ved stranda,

gamle trær og gammel mann,
I dag skal vi se litt på bilder av bydelen, stranda og strand promenaden. Ord er overflødige!! Som sted for ett opphold på Kreta , anbefales den. Enten du bestiller full pakke ,eller privat. Masse rom til leie her. Kort gåavstand til byen, og strendene utover også.
tavernaene ligger langs veien og er åpne hele året,

solnedgangen speiler seg i vinduene på fisketavernaen,
strandpromenaden 

solnedgang med Lazareta,

fin taverna på moloen,

og i havna,

stemnings bilde,

stranda sett fra havna,

på vei til havna alle sammen,

noen hus er finere enn andre, dette ser du like ved bymuren.
På søndag morgen var det Lazareta 2014.Dette er en svømmekonkurranse som går fra stranda og ut til øya Lazareta. Byens befolkning deltar alle årsklasser og også utviklingshemmede har sin egen klasse. Dette sammen med Sardinfesten mandag kveld kalles Pirofania. Håper å finne bilder fra sardinfesten også!!Vi snakkes.
Fra søndagens konkurranse

Lazareta.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter