Dalijanni gata med de mange spisestedene.

I denne enden av gå-gata er det stille i dag.
En tidlig kveld i Dalijanni.
Hvis du går i den gata som nedenfor Agora Tsouderon, forlengelsen av skinngaten altså, og tar den andre gata til venstre som går ned mot havna Potie, møter du Hatzimixali Dalijanni gata til høyre. Denne går parallelt med Tsouderon og er en fin smal gågate full av spisesteder av alle slag. Dette er en veldig populær gate hele året, og har kafeer og tavernaer, en pub, noen skomakere, småbutikker, sydamer ,en Fair Trade butikk Terra Nova, og et senter for innvandrere, Steki Metanaston og en minaret.
Her sitter vi ute å spiser hele året.
Hvis du begynner i enden fra Potie, er det fine billige spisesteder med grillet mat, Sto Ladokola, I Matpapir, hvor alt blir servert i en papirpakke, enkelt og godt med masse støy og glade grekere. Ett nytt sted heter Nipiagoio, barnehagen, etterpå finner du den Pizza Ble, Blå pizza, Oinopolio, Vinhandleren, her var det faktisk en vinhandler som fungerte i mange år, butikken er full av vintønner og gamle flasker og er gjort om til taverna med alt dekoret inntakt. De har god mat og alltid mye folk,
En stille formiddag i gågata.
Mesogio, Middelhavet, Tis Annas, er bare noen av stedene. Disse spisestedene er åpne hele året og er veldig populære. Ok, du sitter ikke i havna, du ser ikke fyret og sjøen, men du sitter i en smal gate med folk, minaret, stemning og god mat og drikke.Prisene er greie, noen steder er dyrere, men menyen leser du igjennom før du setter deg hvis du er lur. Siden denne er gata mest blir brukt av de lokale, er maten utsøkt, men mye meze, småretter, og det lønner seg å spørre hva de anbelfaler, og hva hver lille rett er. Prøv noe nytt, det er det verdt, ikke spis det du alltid spiser, men husk, småretter er ikke nødvendigvis små, så spør så dere ikke bestiller for mye mat.
Pizza Ble.
Deilig å spasere her.
Stemningsfull gate, lokal farge og god mat å drikke.hva mer kan du vel ønske? Her ligger også en av byens minareter. den andre ligger jo rett bort på 1821plassen ,den som er bygget inn i kirken. Denne ligger altså midt i bebyggelsen og er flott, men stengt.
Steki Metanaston.
Den gamle minareten ligger der og kikker ned på oss.
I enden av gata, hvor den møter hovedgata Daskalojanni ligger Steki Metanaston som er et fint senter for innvandrere og andre hvor de har gratis gresk og engelsk undervisning, gratis advokathjelp, klesinnsamlinger til fengslet, fester, filmfremvisnger og diverse foredrag. Veldig fint tiltak, men selvsagt kommer nynazistene forbi av og til og knuser vinduet i døra, bare for å si ifra at de ser og hører og hater utlenninger. men det stopper ingen. De arrangerer også hvert år en flott antirasit festival i en av byens parker.
Ved side av ligger Terra Verde som selger produkter som er fra små lokale bedrifter som te og kaffe fra små bedrifter i Sør-Amerika. Alt de selger er også biologisk og Fair Trade.
Terra Verde.

Steki Metanaston og Terra Verde i samme hus.
Tilslutt møter man altså Daskalojanni som går gjennom Splantzia og ned til Neoria.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober