På landsbykonsert




I går kveld var jeg på konsert i nabolandsbyen Kondomari Κοντομαρί. Tone ble med denne gangen også( hun var jo med på kino på mandag) og vi gikk opp til landsbyen fra hovedveien. Det er en fin tur opp og sola var på vei ned og det blåste litt. Vi gikk forbi denne flotte kaktusen på veien opp:

Et stopp på minnesmerket etter de 23 mannlige innbyggerne som ble skutt av nazistene 2.juni 1941, som svar på hjelpen lokalbefolkningen ga de allierte og greske soldatene under Kampen om Kreta. Her er det bilder fra masseskytingen og en plate med alle navnene på. En stor tragedie for landsbyen.




Konserten skulle være ved kirken og var arrangert av den lokale kulturforeningen, en veldig aktiv forening som har kino under stjernene, gratis inngang, konserter og andre arrangementer.  



Landsbyen er veldig levende, med unge familier, skole og barnehage også, ikke bare eldre eller godt voksne som i så altfor mange landsbyer. 








Fire små frøkner fra landsbyen tok i mot oss og holdt en fin liten tale, den yngste sa bare ja, som betyr hei! De var så søte! 












Det ble solgt souvlaki og drikke og på utsiden sto noen og solgte loukoumades, disse søte frityrstekte kakene med honning.

De som skulle spille heter Gadjo Dilo og er en kjent gresk gruppe som spiller en type sigøynerjazz.


De tar greske og utenlandske sanger og spiller dem i sin stil, med fiolin, to gitarer, en bass og en sangerinne. De er virkelig flinke og det svingte veldig. Folk sang med og noen danset.

Tone koser seg,

Vi koste oss veldig og for Tone som kommer flere ganger i året, har gått på greskkurs lenge og snakker og forstår bra gresk, var dette en opplevelse. 


Bare det å sitte der ute ved landsbykirken og se på livet rundt med alle barna som lekte og danset, de eldre som sang med og vugget i takt med musikken, er deilig avslappende. All musikken var glad og med rytme og det var en del unge bakerst som sang og danset med.


















Det satt en eldre mann ved siden av meg, fransk, han kjedet seg veldig og satt med mobilen hele tiden. Ikke bare barn og unge som bruker mobilen når de kjeder seg! Stakkars, han var nok dratt med på en konsert av velmenende greske venner, de satt rundt ham, men han forsto ingenting og det var tydeligvis ikke hans type musikk. Heldigvis var jeg heldigere med mitt valg av venn å ta med på konsert!!





Etter endt konsert, 2 timer, ruslet vi nedover og så kom Jorgos kjørende og kjørte oss hjem. 

Litt mer av dem her: 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Siste dagene før norgestur

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Maleme- Manoliopoulo- Loutraki- Maleme

Første uken i oktober

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Nyheter

Oppdateringer