Rapport fra Maleme

 


Det er vår i luften og det blomstrer både i naturen og i hagen. 








jeg fant denne flotte orkideen her ute, plukker selvfølgelig ikke!!

Vi hadde regn hele tirsdagen og det hjelper med hver regndråpe som faller. Fjellene er fremdeles hvite på toppene og sjøen er frisk og kald, men ikke for kald. Livet kjennes godt akkurat nå. Denne første uken i mars har vært fin for min del. Jeg fikk meg en heldagstur på søndag, var på korkonsert på lørdag kveld og overnattet i byen to netter. Søndag kveld ville mamma Michelle ut på konsert og jeg fikk legge lillemann for kvelden for første gang. Mamma var urolig og det merket han. Etter at hun gikk fikk han mammas melk på flaske og så lå han en stund og kikket på meg før han lukket øynene og sovnet. Lille gullklumpen. 











I dag har jeg vært på en tur uten hundene, etter alt regnet er det søledammer og søle overalt og Cookie subber i bakken med magen og elsker søledammer og pytter. 

Vi har en morgen rutine på veier uten søle. De får løpe rundt i olivenlundene og er overlykkelige og entusiastiske, men vi går jo på de samme stedene hver dag akkurat nå.

Jeg ønsket å gå litt andre steder og forlot guttene. Jammen godt jeg ikke hadde dem med, for det var veldig mye vann og gris overalt. Her er noen bilder fra min tur:


  










Det er tsiknopempti Τσικνοπέμπτη i dag. Vi er inne i karnevalstiden og på denne torsdagen Pempti Πέμπτη, grilles det overalt. Det skal spises stekt eller grillet kjøtt og det skal lukte grill i alle nabolag. Her i Maleme fortalte noen førskolebarn meg at de skulle ha souvlaki på skolen i dag. De pratet egentlig med hundene da vi gikk forbi skolen i morges. Noen av barna hadde kledd seg ut også. Det er Tsiknopempti sa de og vi skal få souvlaki. I de fleste gårdene grillet de da vi gikk tur i 16 tiden. Mine norskelever som alltid har Skype-undervisning på torsdager, skulle bort i kveld og det samme gjelder Michelle og mannen. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.