Første uke i april

 

Folk er ute å går, og snøen smelter på fjellene,

Jeg beklager at jeg ikke har fått skrevet noe i bloggen min de siste dagene. Grunnen er at jeg har datatrøbbel, dvs. laderen til laptopen gikk i stykker. Jeg fikk bruke iPad-en min, men der kunne jeg ikke overføre bilder fra kameraet. Jeg fikk bestilt ny, som kom i går, og nå går alt på skinner igjen. 

Sist helg var jeg i Maleme med hundene, det var sahara-vind og luften var full av støv. Temperaturen lå på rundt 26 grader og det blåste kraftig. Snøen som hadde falt på fjellene noen dager før, smeltet raskt i løpet av få dager. 

lørdag ettermiddag lå det enda snø på toppene,


Jeg nøt våren der ute, og hundene koste seg, men på søndag var det nesten umulig å gå utenfor døren. Når alle porer og munn, nese og øyne blir fulle av støv, er litt av sjarmen borte. Her ser du bilder fra helgen i Uglehuset:mye støv i luften på søndag,


Så snudde vinden litt ut i uka, og vi fikk normale temperaturer, rundt 20, men i går snudde vinden til nordavind, og nå er det surt ute. 15 grader og kald vind. Flere årstider på få dager. Vi svettet i t-skjorter i helgen, tok på vårjakke i forgårs, og har funnet fram vinterjakke i dag, sånn omtrent! Været i dag:

Butikkene er delvis åpne, dvs. at vi kan handle hvis vi har avtalt tid, enten til å handle inne i butikken, eller hente bestilte varer utenfor. Det resulterer i at det ikke er noen inne i butikkene samtidig, og er trygt å handle. Jeg lette etter lader, og fikk prøvd dette på mandag, men altså uten hell, fikk ikke det jeg lette etter. 

Det er folk ute i gatene, med kaffekrus i hånda, tuslene rundt med venner, eller sittende på en kant. Vi begynner å bli kraftig lei nå. 

De har begynt å dele ut egentester, såkalt self tests på apotekene. i første omgang deles de bare ut til skoleelever fra videregående, som skal åpne igjen på mandag. Over hele landet skal noe nytt prøves: Ungdommen skal testes hjemme før de kommer på skolen, med elektronisk bevis på negativ test! Blir spennende å se hvordan det fungerer. Senere vil alle få muligheten til å hente disse testene på apoteket.

Det er gratis. Det ser ellers ut som covid-19 er her for å bli en stund til ja.

Nå tar jeg bussen ut til Maleme igjen, så snakkes vi. God helg!

Kommentarer

 1. Takk for hyggelig oppdatering, og god helg til deg 🌿🌱🌼

  SvarSlett
 2. tusen takk og takk det samme.

  SvarSlett
 3. God Helg til deg , Aud , fra Erik og Ellinor i Bergen . vi strever med vinteren enda , med våren like rundt hjørnet. Tirsdag og Onsdag skal vi få første vaksine ! Lettelse , og forsiktighet , hånd i hånd . Takk for fine bilder , blomster i massevis .

  SvarSlett
 4. Takk igjen for oppdatering fra vakre Kreta og fine bilder.🧡 det er så hyggelig å få disse oppdateringene, det hjelper oss å holde motet oppe og å holde kontakten med Kreta🧡 god helg⚘Anne-Grethe , Oslo

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983