Theofania


I dag er det Theofania Θεοφάνια, eller Ta fota Τα φώτα, som den også kalles, dette er en feiring av Jesu dåp. En skulle tro det ville være en feiring av de hellige tre konger, men nei. Her blandes bibelens innhold, og man feirer altså dåpen i Jordan rett etter nyttår. 
Vanligvis er det gudstjeneste i Domkirken med alle byens høye personer til stede, politi, brannvesen, militære og politikere.  I dag var det messe med bare 50 personer.  Ingen velsigning av vannet utendørsdørs , som alltid gjøres. For første gang, i hvert fall siden krigen. Her ser du bilder og video fra Domkirken:


 

politiet følger med utenfor,


Kirken var selvfølgelig i mot, men regjeringen vant til slutt. På Kreta bestemte biskopene at tomme kirken ikke skulle tolereres, men bare opp til 50 personer. Ellers i landet gjelder tomme kirker.
Mange tok turen i havna allikevel, og gikk tur med familie eller venner. Strålende sol og vindstille, det ville vært en drømmedag for velsigningen av havna her.

I fjor var det så mye vind, at det så vidt kunne holdes, og nesten ingen folk.
Du kan lese litt om hvordan det pleier å være her:
Vi er passe lei av denne lockdown og karantene, slitsomt og ensomt for veldig mange. Portforbud etter ni er tøft også. Tallene går opp og ned, og vi får se hvor lenge dette varer.
Sannsynligvis vil vi gå tilbake til click away-systemet  i første omgang. Barneskolene og barnehagene skal åpne på mandag.
Her i byen har det kommunale aldershjemmet blitt rammet av covid-19, og en kvinne på 90 år døde i går. Det skulle ikke mer til enn en rengjøringsassistent som testet positiv til. Tall du ser fra Hania, skriver seg derfra. 
Vi venter enda varmere dager i helgen, sønnavind som blir afrikavind med seg. Det er jo unaturlig med over 20 grader i januar, det burde vært 10-15.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter