På tur i byen

 


Det er 1. desember og vi ønsker hverandre kaloo miiina καλό μήνα, og kaloo himoonas καλό χειμώνας her i Hellas. God måned og vinter. I særlig kaldt eller vinterlig i skandinavisk stil, men grått, grått, grått!! Kaldt er det ikke, men det ligger snø på toppene, så vi at vinteren er kommet. Vi fikk bare solskinnsdag  siste uke, ja, ja det passer med karantene. Vi går ikke glipp av noe for å si det sånn. Men vi stikker ut mellom regnbygene.

Her i nabolaget hilser vi på hverandre når vi ser noen, ellers er det lite kontakt. Folk er redde for å gå ut, og det er jo meningen. Det er mange eldre her i bydelen, og de går lite ut naturlig nok.

Jeg tok en tur bort til sentrum for å handle tidligere i dag, og her er noen inntrykk:
åpent bare for å ta med hjem,


god hjemmelaget take away mat 
stille på torget i SplantziaForeløpig sier de at lock downen kommer til å vare i alle fall til de daglige smittetallene synker til under 500 på landsbasis. Vi var jo oppe i over 3000, nå ligger det rundt 1000 om dagen. Men dødstallene ligger på rundt 100 hver dag, og dette er sjokkerende og trist. Her i byen er det nå under 10 nye kjente tilfeller daglig, men i dag 21 dessverre. Ikke sikkert at butikkene åpner igjen før jul! Dette er så rart og uvirkelig. Juletreet er satt opp utenfor Agora, og det er meningen at det skal tennes 7. desember, men uten publikum, musikk og dans som vanlig. Butikkeiere har pyntet stengte butikker og kommunen har hengt opp julebelysning i gatene.
Men noen førjulsglede er det ikke å spore. Elevene jeg underviser på Skype sitter inne og blir undervist fra den greske skolen og de kjeder seg inne de også! En av dem driver med synkronsvømming, og hun trener gymnastikk online med treneren spesielle tider på dagen. 

Vi snakkes, god adventstid til dere i mørke nord, som trenger lys og varme! Her er ikke advent noe man kjenner til. Har hengt opp en stjerne i kjøkkenvinduet, men jeg pynter ikke til jul før den kommer.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983