Karantene

 


Tredje dagen i karantene og vi holder oss hjemme. Litt kjedelig er det for mange, siden vi har dårlig vær og vi må være inne sammen, hele familien.


Det er jo lov å gå tur, og hundene må ut flere ganger om dagen, så turer blir det. Forskjellen denne gangen, fra april, er at det har vært gråvær, surt og regn ute. Det er mindre strengt, barnehagene, førskolene og barneskolene er åpne foreløpig. 

Universitetene, videregående og ungdomsskoler skal ha fjernundervisning, men jeg leser at nettet har kollapset over hele landet! Og at det er problemer generelt med nettet her i byen, nå som alt skal gjøres på nettet.


Hotellene er også åpne og grensene er ikke stengt. Det er jo ikke mye folk på hotellene nå, så hvis man vil kan man stenge.

  Denne gangen hadde man også erfaring fra sist, og litt tid til å forberede seg. Kafeer og restauranter kan holde åpne for take away hvis de ønsker det, men uten bord og stoler. Ellers er det bare apotek, matbutikker, dyrebutikker og kiosker som er åpne. Legekontorene er åpne, men bare med timebestillinger.

Vi må jo sende SMS for å gå ut, det er seks numre å velge mellom, og man kan gjerne skrive flere på en gang. Hvis man ikke har gresk mobil, eller mulighet for å printe ut egne skjemaer, kan man skrive på et eget ark. Dato øverst, så nummer, navn og adresse. Det kan være lurt å skrive dato og nummer med blyant og viske ut og skrive nytt for hver gang man går ut! Ikke glem å ta med ID når dere går ut!

Tallene er som følger: 

1  lege, dyrlege, sykehus, apotek. Lege eller førstehjelp, med time eller ha ringt og informert.

2   handling i matbutikker.

3  besøk i bank

4  besøke noen som trenger hjelp til handling osv. og henting av barn fra barnehage og skole.

5  begravelse, bryllup eller barnedåp, skilte foreldre som henter barn mellom hjemmene.

6  utendørs trening, en og en, eller to med avstand 1,5 meter. Tur i nærområdet med eller uten husdyr. 

Man har egne skjemaer for arbeidere, bønder og folk som har oliven som skal plukkes, selv om man ikke er olivenbonde.

Båter, fly, busser, tog og taxier kan frakte folk, men med begrensninger i antall passasjerer og avganger.

Folk var ute og handlet og gjorde de siste nødvendige ærender på torsdag og fredag, og i byen her var  det fullt kaos og masse trafikk. Lange køer utenfor butikkene, og folk gjorde så mye de rakk, eller hadde penger til.

Disse kveldsskolene, frontistirio, φροντιστήριο fikk mulighet til å forberede stengingen. Der jeg jobber, var det siste dag på fredag og da hadde jeg undervisning. Vi har erfaring fra sist, og fortsetter på Skype inntil videre.

Nå er det regnvær og surt så det er ikke mye folk å se ute. I helgen var det laber stemning ute, helt tomt og stille i gatene. Her er bilder fra turene i helgen, først lørdag kveld i Gamlebyen og havna uten en sjel nesten:
Og fra søndag formiddag:
Kommentarer

  1. Rart å se det så dødt. Vi skulle egentlig vært i Xania nå etter planen, men det er greit å være hjemme ved peisen i steden. En rar og fremmed tid vi lever i.

    SvarSlett
    Svar
    1. ja, ikke annet å gjøre enn å vente.......

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter