Nyheter

Det gamle arkeologiske museet stenger.

Hele Europa følger med på brannen i Moria, her holder vi pusten: Hva skal skje med disse stakkars menneskene, disse uheldige skjebnene som i  frykt leter etter en bedre framtid og er fastlåst i Hellas. Selv om Moria var et helvete, hadde de tak over hodet. Hvem tente på? Ingen vet, men ryktene er mange. Det er sjokkerende å se den iskalde følelsesløse holdningen Europa har til disse. Norge troner øverst i Europa og har sagt nei til Hellas når de ba om hjelp til å finne trygge land for enslige mindreårige. Nå leser jeg at de sier de kan ta 50 flyktninger ikke 150. Jeg er så sjokkert og flau, nok en gang. De regner med at de 35 som var påvist smitte, blir i karantene, og et 20 måneder gammelt barn er innlagt på sykehus med viruset. 7 nye ble funnet positive i går i en ny leir.
testing av flyktninger,

Mange familier er innkvartert i telt, og mange sendt til Nord-Hellas med fly. Panikk og kaos og dypt tragisk. Jeg regner med at dere leser om Moria og alt som skjer, så la meg heller gå til Kreta.

Nå er det noen dager siden jeg har skrevet om de siste nyhetene herfra. Korona-viruset går sin gang over hele kloden, og vi slapp ikke unna her på øya. Som du sikkert har lest, økte smittetilfellene kraftig i hele landet etter ferien. Vi hadde økende tall, og Hellas ble regnet som rødt av flere og flere land. Vi fikk strengere tiltak her i byen, både stenging ved midnatt av alle spise/utesteder, påbudt med munnbind offentlig både ute og inne, tillatt antall personer samlet fra 100 til 50 og alle arrangementer avlyst. De samme reglene gjelder for Iraklio, men ikke Rethimno og Lassithi.

I første omgang gjaldt dette fram til den 14., altså i morgen. Vi håpet de synkende tallene, bare 2 nye tilfeller på torsdag i Hania denne uken, 14 nye tilfelle i Iraklio de 2 siste dagene og 4 i Rethimno i går. Generelt ligger tallene på samme nivå, ingen økning, men heller ikke nedgang i landet som helhet. I dag var det 207 nye tilfeller, mot over 300 i går.Regjeringen sier at de vil vurdere hver tredje dag om smitteverntiltakene skal forlenges der spesielle regler gjelder, eller hvor mye skal settes igang. I dag er tallene på 426 over hele øya fra starten av pandemien.

Jeg ser det diskuteres om munnbind er nyttig eller ikke. Jeg sier igjen, når det er påbudt så bruker vi det, enten vi tror det hjelper eller ikke. 

Skolene starter opp igjen i morgen, og alle, både barn og voksne skal bære munnbind. Alle skoler har fått utdelt disse, og skolene er desinfiserte før skolestart. Foreldre og lærerorganisasjoner er ikke alle enige i dette, men hva skal de gjøre? De må følge reglene.

munnbind ankommet Hania,

Som jeg har skrevet om før. så skal Kreta få strøm direkte fra fastlandet ved hjelp av undervannskabler. Disse er lagt under asfalten fra Kissamos til Hania, og i går ble den første kabelen lagt ut i sjøen fra Pelepones. Jeg leser at dette blir den lengste kabelen i verden, og at de følger tidsrammen. Spennende tider, et renere Kreta når vi slipper de store kraftstasjonene hvor de brenner olje.


Det er en NATO-øvelse på gang sør for Kreta, så om du ser bilder, eller selv opplever krigskip nær kysten her, så er det ikke krig med Tyrkia!

krigskip utenfor Loutro,

Det gamle arkeologiske museet i Halidon stenger i dag etter at det har vært åpent siden 1966, og det nye museet i Halepa åpnes til våren!! Endelig, dette har vi ventet på lenge nå!

Når det gjelder stengingen av Rosa Nera- okkupasjonen oppe på Kastelli-høyden sist lørdag, har reaksjonene vært mange. Det ble demonstrert i byen i går, over 2000 kom fra hele øya, de okkuperte rådhuset på torsdag, og slapp ikke ordføreren ut. Det reageres på at dette skal bli et hotell i en utenlandsk hotellkjede, og at historiske bygninger blir privatisert og området rundt stengt for byens befolkning. Reaksjonene er sterke både fra byens unge anarkister og kunstnere, lærere og politikere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter