Høst på Kreta

Det er lett å merke at høsten er her omsider. Etter at skolen startet opp igjen, er det stillere. Mindre turister, mest pensjonister å se, og det første regnet har falt her på Kreta.
Vi hadde en liten regnskur her til morgenen, og masse tordenvær i natt.
Vi venter på uværet Ianos som herjer i store deler av landet. Dette er en middelhavs-syklon som ligger i sjøen og har vært over de Ioniske øyene, Zakintos, Kefalonia,Pelepones og store deler av fastlandet. Det er meldt om 2 døde i uværet, og det er gjort mye skade både av vind og voldsomt regnvær.Elver har godt over sine bredder og båter har blitt ødelagt i havnene.
Vi blir advart mot å oppholde oss ute når det treffer oss, binde fast alt som kan tas av vinden, og ikke oppholde oss i kjelleretasjer der det er fare for flom. Kommunene har tatt forholdsregler, og renset avløp og ryddet så godt de har kunnet, der det er stor fare for flom og ødeleggelser.
Først fikk vi vite at det sannsynligvis ville ramme oss natt til lørdag, men nå viser det seg at syklonen har tatt en litt annen vending enn forventet, og muligheten er stor for at den treffer oss i ettermiddag/kveld. Vest-Kreta er ofte spesielt utsatt, og det er også her hos oss det er forventet at den treffer. Riktignok med mindre styrke enn til nå. Vi holder pusten, . Dette er høstens første regn her i sør, og det trengs, men ikke SÅ MYE!! Jeg fikk meg et nydelig bad nettopp, helt vindstille, varmt og nydelig, men med truende mørke skyer på alle kanter.
Jeg håper at mitt neste innlegg blir et positivt, at det ikke traff oss slik som fryktet! God helg uansett.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983