Søndagstur til Elafonisi.

Etter å ha vært innestengt i byen i nesten 2 måneder, føltes det riktig for oss å kjøre til Elafonisi Ελαφονήσι i går. Jorgos og Jack kom innom og hentet meg i Maleme og turen over gikk strålende. Naturen er på sitt beste nå. Det er gult i gult over alt langs veien. Flere gule busker, salvie i blomst og vakre lilla blomster. Landsbyene er fulle av flotte hager med roser og jeg bare nyter.
Nede ved stranda, var parkeringen nesten full. På denne første søndagen etter portforbudet, hadde veldig mange Hania-folk tenkt som oss. Det var familier med små barn som løpe glade rundt etter syv uker i byen og nabolaget. Alle skoler, parker og strender har vært forbudt område, og du kunne kjenne gleden! Vi hadde alle med mat og drikke, stoler og parasoller og været var supert.
Vi hadde 14 grader, ingen vind og et lett skydekke.
Vi vasset ut til øya, og fant skygge til Jorgos der. Jack svømte glad rundt sammen med en god del andre hunder.Vel over fikk jeg meg et herlig bad i det krystallklare vannet. Så spiste vi og koste oss.
Jeg tok Jack med en tur langs strendene der ute med den rosa sanden, det turkise vannet og den flotte utsikten.Ja, vi elsker Elafonisi som de aller fleste her, og det kjennes veldig bra å ha den så nære. Det gjør ikke noe at den ikke er overfylt av folk, solsenger og parasoller.

Til alle som lengter: Den blir nok liggende der lenge enda!
På hjemveien dro vi som alltid, innom klosteret Hrisoskalitissa Χρυσοσκαλίτισσα. legg merke til kapersene som vokser nedover hele fjellet under klosteret og kirken. Flotte blomster som gir oss kapers.


Les flere innlegg om stranda og klosteret her:https://audoymyr.blogspot.com/2014/03/elafonissi.html
https://audoymyr.blogspot.com/2017/06/elafonisi-kedrodasos.html
https://audoymyr.blogspot.com/2019/02/februartur-til-elafonisi.html
Noen bilder fra hjemveien:


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983