Tanker på palmesøndag


Palmesøndag med stengt kirke,
Jeg tenker, akkurat som du gjør, på dette viruset nesten hele tiden. Derfor leser jeg så mye som mulig om andre ting, ser på morsomme tv-program og følger den greske Master Chef. Jeg nyter våren så mye jeg kan, og de daglige turene med Jack. Det er stille, men vakkert i havna og her i Gamlebyen generelt. Jeg legger ut bilder fra dagens fine tur.


Jeg tenker på hva som skjer i verden, hvor mange som dør, som ligger på sykehus og lider. Jeg tenker på alle dem som ikke jobber nå for tiden. De som er permitterte, som har mistet jobben eller driver sitt eget og har mistet inntekten. Over hele verden, ikke bare her i byen og på øya, MEN det er ikke det jeg skriver om i bloggen min. Jeg prøver alltid å være optimist, jeg hjelper ingen ved å skrive bare negative ting. Det betyr ikke at jeg ikke ser det, eller leser om det.
La oss se hva jeg kan fortelle dere i dag: Ja, korona-viruset har nådd flere av flyktningleieren i Hellas. De foreløpig få smittede, er innlagt på sykehus. Restriksjonene rundt leirene er veldig strenge for å beskytte de innenfor fra smitte utenfra. Nye flyktninger som ankommer, (de har ikke sluttet å komme), blir tatt i mot av frivillige eller offentlige med beskyttelsesdrakter, og de kan ikke komme inn i noen leir før etter 14 dager. Det er tøffere enn noen gang å være flyktning dessverre, men det gjøres noe for å holde smitten ute fra leirene. Hvor lenge disse menneskeskjebnene må bli der, er et stort og vanskelig kapittel.
Det finnes en svak optimisme om at turistsesongen delvis blir reddet av siste del av sesongen, og at det kommer turister fra Norge, Danmark og Finland, når det gjelder Kreta. Foreløpig er vi under portforbud fram til 27. april, dette er foreløpig. Vi følger utviklingen hver dag, og det ser bra ut for Hellas og Kreta. 93 døde og litt over 2000 registrerte smittede i hele landet, gir håp. I snitt smitter en person svært få, og det er lov å håpe. Det finnes jo en svak optimisme om at vi i midten av mai skal være litt åpne, skoler, kafeer osv. vi får se. Om hotellene åpner i mai vil vise seg.
Det er en enormt vanskelig tid for alle, og millioner av mennesker sliter økonomisk også. Her sliter folk generelt og alle som er ansatt innenfor servicebransjen sitter hjemme og tvinner tommeltotter. De som eier små bedrifter, frisører, kafeer og rom til leie er uten inntekt. Ikke noe hjemmekontor! Usikkerheten er stor.


Gresk påske startet i dag. Stengte kirker for aller første gang i fredstid. Palmesøndag med gudstjeneste for lukkede dører, bare for tv-overføring i Domkirken. Her ser du folk som står utenfor og lytter.før første gang er Agios Nikolaos stengt  Men altså, våren og påsken gir håp. Vi er heldige og kan nyte solen, vi hører svalene og vi ser og lukter blomster. Det er lov å tro på en slutt på dette. Familier var ute på tur i solskinnet i dag, glade barnestemmer hjelper på humøret!Jeg kjøpte jordbær og laget en halv bløtkake her en dag. Bare sånn for å kose seg litt, det gjorde godt!

Det hjelper ingen hvis jeg fordyper meg i triste tall og depressive nyheter. Jeg prøver å holde motet oppe i meg selv, i mannen min som ser mørkt på livet generelt og på dere som lengter hit!
Jeg er ingen journalist, jeg MÅ ikke informere om alt så jeg velger denne måten. Slik har jeg alltid skrevet min blogg og den er bare min!
Første påske uten besøk, uten guiding, familie og venner, uten Maleme, men det skal vi klare! Vi lever jo i dette vakre hjørnet av verden, av øya og av byen. Vi har ingenting å klage på rent personlig.
Fortsatt god påske der hjemme hos dere. Vi får prøve å holde motet oppe litt til. 

Kommentarer

 1. Ønsker dere en god påske.Takk for fin rundtur.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Bloggen din er veldig reflektert og fin. Koser meg like mye hver gang jeg leser den. Så tusen takk. Ønsker dere en God Påske :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det hjelper med litt ros!

   Slett
 4. Du skriver flotte blogginnlegg om livet på Kreta. Gleder meg til å lese dem. Håper det ikke blir alt for lenge til jeg kan besøke favoritt ferie øya igjen. Besøkte Kreta for første gang så langt tilbake som 1986. Riktig god påske🌷

  SvarSlett
 5. Hei, Aud, jeg har fulgt bloggen din nå i 3 år, så jeg føler at jeg "kjenner" deg og familien igjennom alle de flotte bildene dine.
  Bloggen din er et stort lyspunkt i tilværelsen min som jeg er veldig glad for, med dine fantastiske bilder med øye for detaljer.
  Jeg føler at jeg er der sammen med deg, får dagdrømmer som bare det når jeg følger deg og det du skriver.

  Mitt fineste minne fra Kreta var da jeg gikk mot fyret og en svaleflokk kvitret og fløy etter hverandre i halv nitida da solen var på vei ned og det var 24 grader da jeg gikk mot fyret i shorts og T-skjorte. Det var en følelse som ikke går an å få i kalde Norge....
  En får jo god tid til å reflektere over livet i disse koronatider, og en hver får vel tid til å finne ut av de sidene i livet sitt som er mest viktigst.

  Håper at du fortsetter å skrive om kreta til du blir 100. :-)

  Kos deg på Kreta, og håper du får dra til Malerne snart igjen!

  Vennlig hilsen
  Rune

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for en fin hilsen. veldig oppmuntrende å høre at du har glede av bloggen min. Ingenting kan måle seg med en tur til fyret, solnedgangen og svalene.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983