Koronahverdag i Splantzia

Vi er midt i fjerde uke med strenge regler for å bevege seg utendørs. Hele landet er stengt ned og vi er inne i påskeuken. Tøffe tider, men på Kreta går det etter forholdene bra. Ingen nye tilfeller av viruset, og de syke blir bedre. I går la de ut en video fra universitetssykehuset PEPAGNI i Iraklio med den 63-årige cruiseslipspassasjeren fra Argentina som ble lagt inn på overvåkningen i forrige uke, der hun blir overført til lungeavdelingen. Hun ble flyttet under applaus fra sykepleiere og leger. Dette er gode nyheter.
Dagens tall er 22 nye tilfeller, i går var det 25, langsomt går det nedover, antall døde 102 i øyeblikket, ett nytt dødsfall i dag. Positive tall og forsiktig optimisme.
Hele landet holder pusten og folk gruer seg til denne påsken uten familie og venner, kirke og grillet påskelam i landsbyen.
Her i byen har vi hatt fint vær de siste dagene og det har vært mye folk ute å lufte seg. Da er det jo også kontroller og de siste dagene har det vært mer politi å se. Men de er høflige og ber oss holde avstand og vise hensyn. Ellers hilser de blidt på en gammel dame med en gammel hund, og sier så pent kali mera.
politi med motorsykler i Koum Kapi,havnepoliti i havna,

Lørdag formiddag tok jeg Jack med en runde før jeg gikk på gatemarkedet og kjøpte inn frukt og grønt til uken. Det er bare halvparten som selger sine varer og forholdsvis lite folk.
Vi sender en sms og går ut og handler, det går greit, man må bare prøve å gjøre flere ting på en gang, handle, gå på apoteket og gå tur samtidig, ikke gå ut flere ganger. Vi blir vant til det. Det finnes et håp om at vi blir "sluppet ut" 27., men det er avhengig av hvordan påsken går.

nesten ingen biler ute,
Altså om folk holder seg hjemme!

Her i huset har vi vendt oss til dette nå og vi har det bra. Vår søte kattepus på 12 år, vekker oss hver morgen med klagende mjauing klokken 07, det er frokosttid! Hun mjauer til en står opp og mater henne og broren hennes. Så sover vi videre. Jeg står opp og spiser frokost, tar en tur med Jack.Så underviser jeg noen timer på Skype. Lager mat,  sitter ute i gården og leser eller sitter med laptopen. På kvelden trenger Jack en tur igjen, også går jeg opp på rommet. Jorgos sover lenger enn meg, får meg til å sende sms for han( han påstår at han ikke kan sende sms på sin gammeldagse Nokia) kjøper seg mat fra en taverna, handler inn mat og kjøper kaffe på hjørnet som han drikker i solen oppe på balkongen eller i gården. Han vasker bilen litt nesten hver dag, støvsuger, feier og tørker av kjøkkenbenken og småpusler her hjemme.Det går bra med tre husdyr, gård og Internett og kone overlever han dette! Han har de tre dyrene våre i senga og der koser de seg hele ettermiddagen og kvelden.
søster og bror 
Vi savner Maleme, men, men...
Søndagkveld tok jeg Jack med en runde i havna. Der var det ganske mange, og både havnepolitiet og trafikkpolitiet var ute og sjekket forholdene. De hadde høythaler og ba oss pent om å holde avstand.
kjører rundt og passer på, Det var ikke bare en god del folk ute, men masse svaler som tok svalestup og kvitret masse. Jeg elsker dem der de flyr over hodet på meg, og kommer stupende mens de lager masse lyd. Noen sier at det er tårnseilere, men jeg kaller dem svaler her i bloggen. Jeg prøvde å lage en liten video med dem:
svaler i aksjon,
vakker kveld i havna,

flott solnedgang,

I dag våknet vi til 28 grader og afrikavind som snudde og det ble raskt kjøligere, og så begynte det å regne. Nå skal det vel regne i natt og i morgen og temperaturen er normal, rundt 18 grader.
Vi hører om folk som får bøter, og vi er forsiktige og går bare ut en eller to ganger om dagen.
Nå har jeg tatt påskeferie, og skal ikke undervise før på mandag. Litt følelse av ferie, bake gresk påskekake, male egg og kjøpe inn litt påskemat.

Kommentarer

 1. Så hyggelig rapport! Ronja Polla! Vi savner å feire den greske påsken i Porto Heli!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er jo mange som savner påsken her. Vi får håpe på gode tider fremover.

   Slett
 2. Ååååi!!!
  Det begynner å rykke i Kretafoten. Forsommerturen til Agia Marina i mai/juni ka vi se langt etter i år. Da er det godt å ha deg, Aud, som bringer oss området på nett. Og så kan vi drømme at vi er med deg rundt i byen. Vi krysser fingre og tær for at det blir noe av septemberturen vår (som vi bestillte i september i fjor). Jeg gleder meg til neste nettur og tilstandsrapport fra deg.😀😀

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk, så hyggelig å høre fra deg. Kreta ligger her og dere kommer nok tilbake!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983