Rapport om været

2020 kom med dårlig vær, regn, vind og snø. Som vanlig er på denne tiden av året, og slik bør det være. De 20 varmegradene vi hadde før jul, var mot normalt. Det skal ligge mye snø på fjellene, og de gnistrende hvite toppene som dukket fram i dag, har vi ventet på!

vanlig syn på Kreta i januar,
Det har snødd ganske langt ned, men det meste smeltet vel i dag.
 Riktignok er det alltid noen idioter som ikke tar advarsler på alvor, og kjører opp i høyden uten kjettinger mens det snør og er isete og glatt. På Omalos ble det kaos 1.nyttårsdag, da "alle" skulle kjøre opp til snøen, som tradisjonen er. En snømann på bilen, så alle kan se hvor man har vært, snøballkrig og besøk på taverna med peis. Bare at det ble problematisk da folk skulle hjem og det hadde frosset på og bilene gled og ble stående på tvers.
Det gode været 1.januar, ble avløst av uvær igjen neste dag. Ferjene går en dag eller to, så blir det forbud og alle må vente til vinden legger seg igjen.Det har snødd veldig mye på Lassithi platået, og det hat falt mye regn og snø på hele Kreta:
Lassithi-platåetVi er vant til det, det hører med til vinterhverdagen på en øy. Vi er avhengige av båttrafikken, alt fraktes hit med båt, og vi tar våre forehåndsregler og kjøper inn litt ekstra melk og annet som kommer fra fastlandet.
havarerte paraplyer, 

været i går,


I dag fikk vi en strålende dag, nesten ikke vind, ikke en sky og alle ble med ett så glade og lettede!
og i dag,
Fjellene glitret av ren hvit snø, og solen varmet. Deilig på laiki i dag med sol og masse folk! Jeg tok meg et forfriskende bad, etterlengtet må jeg si!
gatemarked i sol,Avisene advarer mot ferdsel ute med bil, særlig i høyden fra søndag kveld og særlig mandag da en ny bølge med uvær er ventet. Denne gangen også med snø ganske langt ned, liten storm og glatte veier. På mandag er det helligdag, og velsigning av vannet. Planene her er å flytte det fra moskeen til innerst i havna ved seilforeningen mandag morgen.

Forresten var jeg på kino og så "Ut å stjæle hester", flott film. Den går på Attikon fram til torsdag. http://www.cineattikon.gr/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983