Lokale nyheter.

Tenningen av juletreet,
Vi har hatt en fin uke, den startet med varmt fint vær, vinstille og deilig.bildene er fra tirsdag, 20 grader og sol,


Men på onsdag snudde været brått, og det begynte å blåse og regne. Temperaturen sank nesten 10 grader og det kjentes nesten som vinter på Kreta. I går fortsatte det å være kaldere og det blåste litt surt. Juledekorasjonene hadde kommet opp i løpet av de siste dagene rundt omkring i byen, og mange har allerede begynt å pynte hjemmene sine. Noen pynter også i gata, vi har jo ikke hager med elpetrær å pynte her i byen!

Kommunen deler ut mat, bleier og annet til trengende småbarnsfamilier og enslige foreldre. Dette er  mye etterlengtet for mange med lite penger.I går kveld bli juletreet foran Agora tent med brask og bram! Siden det var oppholdsvær, var det mye folk i alle aldre. Selv var jeg ikke der, siden jeg jobbet på språkskolen da, så jeg låner avisens bilder.

Santa Runs hjelpere,


Det var sang og musikk, fyrverkeri, utdeling av kaker til alle, og de frivillige fra Santa Run var tilstede. Selve Santa Run går av stabelen den 26. desember fra klokken 13. Man melder seg på her:http://www.santarunchania.com/Det koster 15 euro, og pengene går i sin helhet til frivillige prganisasjoner som jobber med syke og trengende barn i byen.  Man kan også melde seg på, betale og ikke delta, men altså støtte økonomisk! Selv blir jeg ikke med, da jeg er i Norge fra 20.- 28. desember. Ja, det blir jul i Norge på meg i år!

I morges var det et nytt jordskjelv, som kjentes ganske godt i byen. Det var på 4.6 litt sør for Sougia i sjøen utenfor Sør- Kreta. Det var en del mindre etterskjelv. Ekspertene sier at dette skjelvet ikke hadde noen forbindelse med det andre vi hadde for en ukes tid siden. Ingen grunn til panikk.
I dag er det også dagen til den Hellige Nikolaos. I nabolaget vårt var det stor feiring fra i går, i denne forbindelsen. Den store flotte venetianske kirken her er jo bygget til Nikolaos og heter Agios Nikolaos. Folk kommer fra hele byen for å kysse ikonet, tenne lys og få et stykke søtt brød som deles ut på helgendager! Navnedag til alle som heter Nikos og Nikoletta.
folk strømmer til kriekn,

folk gikk inn og ut hele formiddagen,


Selv har jeg reist fra byen og sitter her i Uglehuset i Maleme og skriver. Håper på et bad og en fin tur i morgen. Vi snakkes!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983