Nyheter

Morgenbad i Koum Kapi,
I dag har vi 35 grader, skyer og afrikavind. Plutselig kommer en sånn voldsom varme, når en minst kunne ha ventet det. Det er tross alt oktober!
Jeg tok med meg Jack ned til Koum Kapi tidlig for et bad, da var det allerede 30 grader, uten sol!
Vinden blåser den veien den vil, og den har riktig snudd og blåst fra alle kanter her de siste månedene. Masse nordavinder, vest, øst og nå sør.
Med denne vinden er det stor fare for skogbrann og vi hadde en brann i formiddag på Akrotiri, men heldigvis ble den slukket raskt.

Det var også en brann like sør for Rethimno som nærmet seg bebyggelsen på oversiden av hovedveien, men det ble nettopp slukket og ingen hus brant heldigvis.
Det er ganske utrolig at vi nesten ikke har hatt branner på Kreta i høst, men det henger nok sammen med at det regnet så mye i vinter regner de med.
Nå venter vi på høstens første skikkelige regn her på nordsiden.
Jeg nyter nesten vindstille dager, og har badet hele uken her nede i trappen.
I morgen snur vinden igjen, til sterk vestavind og det er tvilsomt at jeg kommer til å få badet i morgen.
Vi er alle her preget av brannen på flyktningmottaket Moria på øya Lesvos. Tragisk brann som tok liv. Moria ble bygget for 3.000 og i dag er det 14.000 der! De lever under uutholdbare forhold og 1000 av dem er små barn. Hva er det for en barndom de får? De rømte fra krig og uro og endte opp etter dramastisk flukt, opp i Hellas. Her blir de siden ingen vil ha dem. HVER DAG kommer det nye, HVER UKE drukner mennesker på veien over fra Tyrkia!Vår nye statsminister vil stramme inn reglene for å få asyl, og sier at flere skal flyttes fra øyene til fastlandet. Dessuten vil han at flere skal sendes tilbake til Tyrkia. I mellomtiden lukker Europa grensene, øyne og ører.En god nyhet til slutt:
Mellom Agios Nikolaos og Iraklio ligger Sissi, hvor man har funnet et minoisk palass. Denne uken fant de en ny grav fra tidlig minoisk tid, fra 2.600 f.kr. De fant skjelettet til en kvinne og dette gullhalssmykket:

Så spennende med alle disse funnene fra minoisk tid synes jeg.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983