Årets siste besøk

På tur med Anne og Grete,
Forrige lørdag ankom min søster Gro, Anne, Grete og mange andre med Norwegian. Dette var jo et av årets siste fly ned, og siste direkte flyet til Norwegian gikk i går kveld til Oslo. Da var de ombord, så nå blir det heller dårlig med besøk utover. Ikke for det, man kan godt fly allikevel, hvis man bare gidder å bytte noen fly underveis.
Men altså, jeg har hatt en innholdsrik og fin uke med besøk. Min søster har solgt leiligheten hun hadde her, og hun leide seg en leilighet som hun var veldig fornøyd med. Hun nøt det utrolig fine været vi hadde forrige uke, og oppholdt seg i byen og på stranda i Nea Hora. Det var koselig å se henne igjen vet du.
Anne levde sammen med min eldste datters far Odd, som jo døde i august, og vi hadde avtalt at de skulle komme hit i oktober. Da jeg var i Norge, ble Anne og jeg enige om at hun skulle komme uansett. Hun fikk med sin venninne Grete, og de bodde i Uglehuset i Maleme denne uka. Det var jo tungt for henne å være her, hun kom hit med Odd, som hadde tilknytning til oss, og det ble mange minner for henne, både godt og vondt å oppleve det.
Jeg og Jack overnattet fra lørdag til søndag, og det var fest på kulturhuset her rett over veien lørdag kveld. Det var altså full musikk hele kvelden, tydeligvis kunne hvem som helst få synge og vi hørte mange fine sanger da vi satt her i gården med Jorgos lørdag kveld. Spesielt.
Søndag morgen tok vi på tursko, og gikk bort til den tyske  minneslunden, og en fin runde ned til Maleme igjen.
Jack på tur,noen druer igjen?

pause ved en kirke,

en nabo i landsbyen,
 Været var strålende, og Jorgos kom og kjørte oss til Falassarna. Det er alltid deilig der, men på en fin dag i oktober, er det magisk!


rosa sand,

gutta badet ikke,

Damene kom inn til byen på mandag, og vi gikk på Tamam med Gro. Grete hadde ikke vært på Kreta før, så vi gjorde vårt beste for å overbevise henne om at her er det topp. Både mat, drikke, strender, historie, natur, Gamlebyen osv. Hun ble overbevist!
kos på Tamam,

Anne og Grete dro til Loutro og overnattet der, helt topp rapporterte de. Loutro var begynt å stenge litt, men det var både folk og regelmessige ferger dit. Fra 31. stopper båtene.
Onsdag var de tilbake i Maleme, og tok turen inn til byen på torsdag. Da tok vi en koselig runde og fikk vist Grete rundt.
på moloen,

vind og sol,

Fredag tok Gro og jeg bussen ut hit til Maleme, og vi fikk oss en stranddag. Sol fra skyfri himmel, men litt bølger, vi fikk oss et bad bølger til tross.
Jeg ble over, og i går tok vi nok en tur i området bak Maleme. Olivenhøsten er så vidt begynt, og produksjonen av olje på olivenpressen er i gang. Her er det noen bilder:


fiken,

eikenøtter,


granatepletre,

med granatepler!i Xamoudohori


produksjonen av olivenolje er i gang,eldgammelt oliventre,Nå sitter jeg her i gården alene, skyene farer over himmelen, og det er stille i gården. Frister ikke å bade, men en tur har jeg lyst på. Siste søndagen supermarkedet holder åpent, siste dagene hotellene er åpne, sesongen er offisielt over nå. Oktober nærmer seg slutt, og vi kan vente mer regn og lavere temperaturer heretter.
I morgen er det οχι οhi dagen, og alt er stengt her i landet. Deilig med en langhelg. Jorgos sier at vi ikke har internett hjemme, så du får lete etter innlegg fra tidligere år om 28. oktober, jeg får neppe skrevet noe på noen dager, før det blir reparert.
synd at det blir tidlig mørkt i kveld nå som vi har skrudd klokkene tilbake, ja,ja.

Kommentarer

  1. Takk for en flott oppsummering og beskrivelse av dagene våre her. Den kan ganges med 10!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Anne! Takk for flotte dager.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983