Siste nytt

Fra gårsdagens byvandring,
Vi har hetebølge i Hellas om dagen, og den har også nådd Kreta. Vi sliter med varmen, alle og enhver. Noen gode råd å følge: Ikke beveg deg ute midt på dagen hvis du kan unngå det. Kle deg i lette, lyse klær, drikk mye vann, hold deg i skyggen så mye som mulig. Ikke ha det mye kaldere innendørs enn utendørs om du oppholder deg et sted med air condition. Det er bare tull å ha det iskaldt inne og så gå ut i den kvelende varmen, da blir du forkjølet. Er du på stranda midt på dagen, så hold deg mest mulig i skyggen. Unngå å dra på fottur under hetebølger.
Her i byen har de åpne flere kommunale bygg hvor folk kan oppholde seg, som har veldig varme hus og trenger å kjøle seg ned litt. Varmen tas på alvor, det bør alle gjøre. Men nå er nok temperaturene på vei ned til normalt for året, men fremdeles varmt.
Dessverre var det et voldsomt uvær i Nord-Hellas i går med voldsom vind, regn og foreløpig 7 døde. Veier ble til elver og biler ble snudd på hodet. De døde fikk trær eller tak over dem og landet er i sjokk. Midt på sommeren! Hvor skal disse klimaendringene ende opp? Tragisk.
fra Halkidiki i går,
Den nye statsministeren Kiriakos Mitsotakis ( fra den kjente politikerfamilien Mitsotakis fra Hania), er nå offisielt innsatt og har dannet en flertalls regjering i med 6 andre partier. Siriza, Σύριζα som nummer to, og heldigvis er Hrisi Avji Χρυσή Αυγή ( det nynazistiske partiet), ute av  parlamentet.
Hans første uke kom altså dette uværet og han er i kontakt med myndighetene på stedet.
vår nye statsminister,
En annen dårlig nyhet herfra, er at den amerikanske biologprofessoren som var meldt savnet fra Kolimbari, ble funnet død i en hule/bunkers fra krigen. Hun er sannsynligvis drept og vi er alle i sjokk. En høyst uvanlig ting her på øya, og jeg håper at ingen blir skremt av å oppholde seg her nå.
Krimteknikkere kom fra Aten, og liket er obdusert, vi venter på utfallet.
den drepte amerikaneren,
I går var det to små jordskjelv på Gavdos, men uten skader eller problemer.
Over til mine gode nyheter. Det ankom flest nordmenn og turister fra Norden, på flyplassen her i juni. Her er en liste:

I går hadde jeg, på tross av varmen med meg seks personer på byvandring! Vi hadde med den australske familien Westwood/Baker med sin lille datter Aviva på 3 1/2. Sarah, Chris og Aviva er på Europatur og var for første gang på Kreta. Norske Mari kom for andre gang, (første gang 17. mai!) og hadde tatt med vennene fra Nedre Eiker, Anlaug Marie og Trond.ved Domkirken,

i det jødiske kvarteret,
vi går på glassgulv,


pappa må bære vogna,


Aviva,
Aviva sovnet før vi nådde Koum Kapi,
Det ble en spennende og flott runde, og vi fikk en veldig hyggelig stund på Boubous i Splantzia med en sovende Aviva. Det norsk/kretiske lokale ølet ble prøvet, og stemningen var høy rundt bordet på denne varme men fine kvelden!
sovende barn,

Kommentarer

  1. Ja,dette var triste nyheter. Vi har fulgt med på nyhetene ang kvinnen som nå er funne drept,og uværet via creta post. For meg har Kreta vært trygt å reise til,og er fremdeles det. Sprek gjeng I den varmen 👍

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983