Fine turer i Gamlebyen

Fra tirsdagens tur,
De siste dagene flyr jeg rundt i Gamlebyen hver dag med forskjellige turister. Det blir veldig forskjellige turer hver gang. I går gikk jeg med et eldre ektepar fra USA, og de hadde bestilt privattur med guide. Typisk amerikansk opplegg, hvor jeg må hente dem på hotellet. Da jeg spurte dem om hva de ønsket turen skulle inneholde, svarte de: Kjøpe øredobber, solbriller og lokal olivensåpe!! Heldigvis fant vi fort øredobber og briller, men hun skulle ikke ha noen av alle de såpene de selger absolutt overalt. Jeg tok dem med på Sinka supermarkedet ved Agora og viste dem AVEA såpene, skrives ΑΒΕΑ på gresk, de lokale, de aller beste. Det hun likte best var at de bare kostet 86 cent pr såpe, mens de andre koster fra 2.50 og opp. Hun syntes at jeg var veldig flink og roste meg. jeg sa det til mannen min sa hun, vi kjøper ikke noe før vi har guiden med! Som alltid tipset de meg til slutt, det gjør alle amerikanere. Hvis jeg skal være 100% ærlig så følte jeg meg mer som en tjener, foretrekker de vanlige turene som de jeg hadde både tirsdag og onsdag. Jeg tok heller ikke ett eneste bilde, det passet seg liksom ikke. Joanne og David hadde vært på bryllupsreise til Hellas for 48 år siden, men ikke fått med seg Kreta da, så på denne rundturen fikk de 4 dager rundt om på Kreta. Søte mennesker, hun romersk katolsk og han jøde. Ikke noe problem sa hun, hun holdt seg unna alt det jødiske og han alt det katolske. Sånt liker jeg!
På tirsdag hadde jeg avtalt tur med Inger Helene, Arild, Anne Britt og Egil og et veldig hyggelig kanadisk par var med på turen.
Det småregnet noe under rundturen vår, men ikke plagsomt. At det aldri skal slutte å regne i år!
Turen gikk allikevel bra, og vi fullførte hele runden med alle deltagerne.
Her kan du kose deg med bilder:
grått med småregn,

i kirken i Splantzia,

prater med den tavlepillende Jorgos,


Agios Anargiros kirken,

i det jødiske kvarteret,


utsikt fra muren,

På onsdag var det den vanlige byvandringen, og 6 var møtt opp.
Det ble en helnorsk tur, på norsk denne gangen, lenge siden sist faktisk!
To venninner som hadde vært naboer tidligere, men bor nå i hver sin del av landet og har reist på ferie sammen med mennene i årevis. Dessverre hadde en av mennene problemer og kunne ikke være med på vandringen, så de var igjen på hotellet i Nea Hora. I tillegg var det to vennepar med. Eli, Helge, Margrethe, Odd, Tove og Helene.
Her har du hele gjengen:
Mange er ekstra interessert i historien, andre vil oppleve nye steder, nye smug og liker de små historiene jeg forteller. Som alltid veksler jeg på runden og så blir det ikke kjedelig! Gamlebyen blir uansett ikke kjedelig selvfølgelig!
fra Kastelli-høyden

ved den minoiske utgravningen,


gråvær, men uten regn,
siste bildet før vi gikk hvert til vårt!
Hvis noen planlegger å bli med utover, så husk at jeg går klokken 17 neste onsdag, deretter 18 frem til september. Siste onsdag i juni (26.) og første onsdag i juli(3.) er jeg på ferie i Norge!
Fremmøte ved GS Tours kontorer i Episkopou Chrisanthou 37, ingen påmelding nødvendig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983