Uvær på Kreta.


Vi har et voldsomt uvær det siste døgnet i hele landet. I Hania, har det regnet like mye på et døgn, som det vanligvis regner på en måned. I tillegg blåser det liten storm, og alt regnet faller selvsagt som snø på toppene, men det er ikke så kaldt at det snør lenger ned, temperaturen ligger på 5-12. I resten av landet gir uværet seg langsomt, mens det kommer til å vare litt lenger her på øya sier meteorologene.

Det har tordnet kraftig i natt, og det var vanskelig å sove for noen og en hver. Strømmen gikk mange steder og vi er uten telefon.
Hele øya har problemer, og her i fylket er det riktig ille.
Fergene ligger ved kaia i Souda og venter på ok til å dra, kanskje senere i dag, kanskje i morgen..
I går klarte de fleste av flyene fra Aten ikke å lande på flyplassen her, noen fløy videre til Iraklio og landet der, og det siste kveldsflyet måtte snu. Først prøvde de å lande, og fløy rundt over flyplassen i over en time. I dag har alle morgenrutene vært innstilte. Du kan jo tenke deg hvor store problemer som oppstår når hverken fly eller båter går, vi bor jo tross alt på en øy.
I natt ble det bestemt at alle skolene holder stengt i dag, på grunn av alle problemene med veiene, og faren for nye stengte veier. Det er langt ut en liste med stengte veier.
stenras ved Topolia,
I går ble en bil med en mor og hennes barn, hjulpet av brannmenn ut av flomvann i veien!
bilen kjørte hovedveien ved Mournies,

brannmennene ankom,

og dyttet bilen over det oversvømte området!
De rykket ut flere steder å hjalp folk ut av bilene deres. En annen mann ringte hjem til familien i går kveld fra bilen, jeg drukner ropte han, men visste ikke hvor han var!
Brannvesenet rykket ut, men man visste jo ikke hvor man skulle lete!
I dag leser jeg at noen venner av ham fant ham i en skråning med vann og fikk han ut av bilen. De glemte bare å gi besjed om at han var reddet, så brannvesenet fortsatte å lete!
I hele fylket er det store problemer på veiene, både hovedveiene og mindre veier til landsbyene.


fra Souda,

ved Voukoulies,Nede i havna er det som vanlig store problemer med bølgene som skyller inn over veien, men i dag har også en båt med svamper og skjell veltet.


Heldigvis er den godt bundet fast, men de har jo mistet nesten alle varene sine de stakkars menneskene. De selger fra båten hele året. Trist.
I øyeblikket er det mindre regn, men nye byger med stor styrke er dessverre ventet litt senere i dag.
Mange veier er stengt i hele fylket, og det er sendt ut varsel om spesielt farlige forhold, fylket regnes som i krisetilstand.
båt sank ved Agious Onoufrios på Akrotiri,

Pazinos ved flyplassen,
Det er meldt bedre vær fra i morgen, men mye regn i helgen og bra mandag av, og turen til Douliana som vi planlegger, går som avtalt neste uke, enten mandag eller onsdag. heng deg på hvis du er i området!

Kommentarer

 1. Huff dere har virkelig fått prøvd dere med dette uværet. Tenker på dere som bor der.

  SvarSlett
 2. Det ser jo rimelig ille ut der nede Aud.
  Håper ikke det er folk som har blitt skadet !
  Her er det bilder og videoer fra nærområdet:
  http://www.chaniapost.eu/2019/02/14/photos-videos-major-disaster-in-chania-gale-force-winds-and-freezing-cold-as-chioni-settles-over-greece/
  Den elva på videoen er vel Tavronitis river som flyter mellom Tavronitis og Maleme.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983