Snø på Kreta

snø på Kreta i dag,
Det snør over hele landet, temperaturene er langt under null på fastlandet og i Nord-Hellas, og i Aten er det snøkaos. Skolene skulle ha startet opp i dag, men mange skoler i hele landet var stengt pga snø. Husk at her i landet kjører man ikke med vinterdekk. Det er et stort problem mange steder at strømmen går, veiene er stengt og folk fryser veldig. Jeg tenker også på flyktningene i teltleirer i disse dager. I dag fant de en ung gutt død i et telt i Moria på Lesvos, så trist.
På Kreta har det snødd helt ned i lavlandet, men snøen ligger i ett par hundre meters høyde. Her er noen bilder fra området i dag:
fra Askifou

bilredning ved Kakopetros,

ved Kakopetros 250 moh

Kallikrati i dag,

brøytebilene i full sving,

fra Malaxa rett bak Souda,

i høyden bak byen,

Her i byen har vi hatt helt ned i 4 grader, og kuldegrader i høyden, men nå går det langsomt oppover. Med en gang sola kommer frem så stige temperaturen igjen.
 Det er jo vanlig at det snør i høyden, og på Kreta er det jo mye som er over 1000 meter og alltid får snø. Det er også ganske vanlig at det snør i lavlandet en eller to ganger i løpet av vinteren. Denne gangen er temperaturene lave og nedbøren stor, så da blir det jo flott når alt er hvitt. Vi får se hvor lenge den blir liggende.
Jeg husker vinteren 1983, da snødde det i Sitia, og siste vinteren vi bodde der i 88, lå det snø i flere dager i åsene bak byen. 

I Hania har jeg opplevd mange snøfall, jeg husker at det var over 2 meter brøytekanter på Omalos i 1992. Og den vinteren ingen glemmer er 2004, da lå det snø i byen i 3 dager!! 
8.januar 2017 snødde det i byen igjen. Her er noen av mine bilder fra de senere årene:
februar 2013,
2015,

2015

2015

2017
egne bilder fra 2017,
Jeg legger ved linken til et innlegg fra 8.januar 2015 også: https://audoymyr.blogspot.com/2015/01/pa-tur-opp-i-snen.html


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983