2. januar 2019

Fra Omalos i dag,
Nytt år og nye muligheter ligger foran oss. Med blanke ark og fargestifter til, som vår kjære Alf Prøysen sier. Vi får håpe på det beste og gjøre vårt til at ting skal gå bedre, eller fremover.
Her i familien begynte det nye året godt, men øya ble rammet av et uvær i går og i natt, og det regnet, blåste og det både lynte og tordnet noe voldsomt i natt.
Mange steder ble rammet av regnet, veier flommet over og det var jordskred mange steder.
Kolimbari i går,

ovenfor Stalos,I dag våknet vi opp til oppholdsvær. Jeg tok kameraet mitt med meg ut på fyret, og her er noen bilder fra turen:
Etterpå kjørte vi opp til Omalos, du vet der Samaria-ravinen går fra. Vi kjørte veien over Selliniotiko Giro, veien mot Sougia, og utsikten på toppen der er flott ned mot sørkysten.

ved vindmøllene ved Apopigadi Αποπηγάδι

veien ned mot platået,

Så kjørte vi videre bortover mot Omalos, Ομαλός. Her hadde det snødd kraftig for noen dager siden, altså i fjor!!Men med alt regnet som falt i går, var mye borte. Platået ligger på 1100 moh, og det er flott der om vinteren med alle de snøkledde toppene rundt på alle kanter.

fra den lille dammen,

utsikt mot Ksiloskala,Ξυλόσκαλα med Gingilos Γύγγιλος bakerst,
fint følge på turen!
fastboende,
Man kan gå både opp på Gingelos Γύγγιλος 2080 og Volakias Βολακιάς 2116 moh fra Ksiloskala Ξυλόσκαλα, der ravinen begynner, eller opp til fjellhytten Kallergi Καλλέργι. Eller man kan tusle rundt på platået som Jack og jeg gjorde i dag.
flere sauer,
noen ble flyttet lenger ned,

Ektor og Jorgos kjørte videre til enden av platået til den siste tavernaen.                                                   
Det var masse folk der oppe i dag, siden alle butikker var stengt og skolene ikke har startet opp enda etter ferien. Og det var oppholdsvær, så alle  tavernaene var fulle.
solen går ned over Omalos,


mange folk på tavernaene,
kos ved peisen.

Vi venter kaldere vær, mye regn og snø igjen fra i morgen, og til helgen blir det ekstra kaldt sier de. Hele Hellas har snø eller regn, vinteren kom med det nye året!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983