Desember i Gamlebyen

På onsdag var det som vanlig byvandring og jeg hadde den glede å ha med meg to kjekke norske menn!!
Nils Arvid har hus på Akrotiri ved Horafakia, og er kjempefornøyd med det. Han hadde med kameraten Atle på en sen ferie. De var veldige positive til å lære mer om byens historie og kanskje gå på steder Nils Arvid ikke hadde vært før.
Atle og Nils Arvid på torget i Splantzia
Det klarte vi, og vi holdt telling underveis. jeg vant 3-0! Det er jo det jeg ønsker, at de som er med skal få oppleve noe nytt underveis og gå på steder der de ikke har vært før.
Jeg har før nevnt at statistikken for regn under byvandringene er veldig bra, bare 2 ganger har det regnet på onsdag under vandringene i 2018. Det holdt denne onsdagen også. I desember går jeg klokken 15, mørket kommer sigende i 16.30 tiden i desember.

ganske mye bølger i Koum Kapi,Husk at i handlegatene og utenfor den gamle bymuren, er det alltid fullt liv og røre hele året, men på mandag og onsdag ettermiddager er butikkene stengt. Om dagen er byen full av skoleungdom på skoleturer fra hele landet. De er overalt, og vi møtte en del av dem i havna på onsdag. Nede i deler av havneområdet er det ganske stille på en kald vindfull dag i desember, men dette betyr ikke på noen måte at havna eller byen er stengt.Det er røft der nede når nordavinden står på, og man prøver å forskanse seg, men lett er det ikke, bølgene skyller innover fortauet og kommer inn overalt.
Arbeidene er i full gang i Halidon og det graves og fikses om dagen. Det blir nok fint, og mer funksjonelt for innbyggerne.
Ellers er det kommet opp litt julepynt her og der, julebasarer er i gang, og juletreet utenfor Agora skal tennes nå i kveld 20.30, noe som betyr en gang etter 21!

det gjøres klart til tenningen av treet,
I går var det Nikolaos dagen og kirken i Splantzia feiret. Vimpler henger i gater og smug, og masse folk fant veien til kirken onsdag kveld og på selve dagen. De gikk rundt i gatene med et pyntet ikon og det er en viktig dag for nabolaget.


mye folk innom kirken Agios Nikolaos,

Snøen har lagt seg på fjellene og temperaturen ligger på rundt 10 i byen og 0 på Omalos, helt normalt med andre ord!! For øyeblikket ligger fjellene inne i skydekket, så bare den nederte delen av snøen kan skimtes.
God helg ønskes alle her fra Kreta!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter