Onsdag 21. november

Det pyntete ikonet inne i kirken
21. november er av mariadagene. Hania har jomfru Maria som sin skytshelgen og hadde derfor lokal helligdag i går. Dette er i følge de apostoliske evangeliene som ikke er tatt med i det Nye Testamentet, dagen da Maria er nevnt for første gang. Som liten tok foreldrene hennes henne med i tempelet for å forlate henne der. Hun skulle forberedes til å bli Gudsmoder som de kaller henne i Hellas (Θεοτόκου).
ikon av Maria i tempelet,
I Hania feires denne dagen med en stor messe i Domkirken hvor et ikon av jomfru Maria står pyntet midt i kirken som er full av politikere, militære, osv, før den blir båret rundt i sentrum.
I går var det strålende vær og varmt og byen var full av folk. Deilig med en fridag midt i uken for hele familien. Foreldre med barn var på bytur og både unge og gamle fylte byen med glade stemmer. Tavernaer og kafeer var fulle og sånne dager er gode for de fleste. Lekeplassene gjenlød av glade barnestemmer, og det var sommerfølelse i luften.
mye folk utenfor Agora,

og utenfor kirken,Jeg fikk meg et deilig bad, før jeg hadde den glede å ha med meg Kjell Magne og Evyann på byvandring. De har leid en leilighet i byen for en uke, og koser seg her.
Kjell Magne og Evyann,
Vi fikk oss en flott runde, og siden de var her for første gang, syntes de at det var spennende å høre historien.Månen kom opp mens solen gikk ned, og det ble en magisk ettermiddag og kveld.
månen kommer opp i Koum Kapi,nesten full måne,

flott kveld,

fisking i havna,
siste bilde på vandringen,
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983