Douliana

Arnold,Hege, Victoria,Torill,Marita,Yngve og Tor-Arild før starten.
Første tur på lenge, pga min Norgesferie ble en hyggelig opplevelse. Vi hadde med to familier og en til. Torill, Marita og Yngve er gamle travere som har vært med meg på flere turer, både Gamlebyen og Halepa, og det er alltid en glede å ha dem med. Positive og engasjerte mennesker. Tor- Arild har også vært med på byvandring, men Hege med yngste datteren Victoria på 8, og pappa Arnold på 80, var nye bekjentskaper. Vi hadde en flott tur, men mye action underveis.
Dimitris, eier av GS Tours og vår sjåfør for dagen og jeg, hentet Torill og familien i Platanias og suste avgårde mot Georgioupolis hvor Hege skulle komme kjørende med sine fra Karoti utenfor Rethimno, til hotellet der Tor-Arild skulle hentes. Vi lå litt etter skjemaet da det var mye trafikk, og så strevde vi litt med å finne dem i byen. Men omsider var alle i bilen, og vi kjørte det siste stykke over åsen og ned mot Douliana. Det var litt usikkerhet om Arnold skulle være med å gå, han kunne jo sitte på med Dimitirs ned til Almirida og vente på oss der. Varmen, alder og et helseproblem gjorde at han overveide det, men bestemte seg for å bli med.
Dimitirs kjørte, og Arnold falt midt i veien, turn begynte med knall og fall før vi begynte å gå.!! Noen skrubbsår på knærne ble det. Det gikk fint mente han, børstet av seg støvet, og skulle gå videre. Alltid med et smil og en spøk!! Flott fyr til etterligning, ingen sutring der nei!
Jeg ringte Dimitris som skulle skaffe plaster, og tilbød seg å kjøre ham ned, men det ville han ikke.
Vi tok turen gjennom landsbyen, og den fine stien ned i dalen til hulekirken til døperen Johannes.
hele gruppen inne i kirken,

Marita,

mor og datter ser på en gammel grav,

Tor-Arild senger etter oss,

på vei igjennom dalen,
Det var en fryd å ha lille Victoria med. Hun samlet på hjerteblader, studerte naturen og var lys og glad. De to yngste fant tonen og holdt følge under turen. Senere samlet hun krystaller fra veien, og hadde fått en pose å samle i. Tor- Arild lånte bort håndkle sitt som han dynket i vann, og la på hodet til Arnold til hjelp mot varmen. Rørende å se hvordan denne gruppen utviklet seg til å bli så sammensveiset i løpet noen timers tid! Vi plukket druer langs veien, dem var det mange av, og studerte trærne.
laubærtre med bær,

en pause i skyggen hjelper,

flotte fristende druer!
Det ble litt vel varmt og slitsomt for Arnold etterhvert, så etter noen drøye oppoverbakker, ringte jeg etter Dimitris som kom og hentet Arnold og datteren Hege! Alltid like blid og optimistisk den gode Arnold!
De andre hadde gått i forveien, og jeg fant dem litt lenger nede, nær slutten av turen vår ved Almirida. Da vi kom ned til vårt faste sted i Alimirida, satt de og ventet på oss. Jeg og de to døtrene Victoria og Marita hoppet i havet, mens de andre koste seg med kalde drikker på kafeen i den deilige brisen fra sjøen. Uansett hva man valgte, var det fortjent!!
Yngve nyter en iskald øl,

deilig med en pause i Almirida,

det blåste ved stranda,

flott familie,Etterhvert var gruppen klar for å dra videre, og vi kjørte til Fres for å få oss en god lunsj på torget hos Maria.
Maria tar i mot lovprisninger for maten sin,
Her ventet det oss deilige lokale retter, som ble inntatt under høylytte lovprisninger. Ingenting gjør Maria mer lykkelig enn når folk setter pris på maten hennes!! Hennes mann Vangelis dyrker og selger grønnsaker, og det er disse egenproduserte de serverer på kafeen deres, pluss egne høns og egg. Vangelis og Dimitris serverer, må jo le av alle jobbene de gjør. De liker det, men Maria er sjefen og vil ha alt riktig gjort!
deilig mat og god stemning,

Vangelis serverer på torget i Fres,

tre generasjoner på tur,
Maten er forskjellig hver uke, avhengig av årstiden, og hva hun har av råvarer. Må prøves!!Så samlet vi troppene, og kjørte mot Georgioupolis igjen, hvor vi satte av Hege med familie og Tor-Arild. Dessverre kjørte vi forbi de nedbrente trærne fra den store brannen i slutten av juli. Så trist, dette frodige vakre området fullt av sypresser og oliventrær, nå nesten helt utbrent! Heldigvis ble ingen mennesker skadet, og de fleste hus klarte seg også.
vi tar farvel i Georgipoulis
Alt i alt en flott dag, og det eneste vi kan si er at godt humør og gode sko er en stor hjelp når man er på tur! Vi hadde stor glede av hverandre, og den store aldersforskjellen i gruppen, gjorde den så fin og spennende. MEN er du i tvil om du kan gå turen pga av oppover bakker eller varmen, så kjør gjerne med bilen ned, ingen skam. Disse turene blir lagt opp etter dem som er med, og vi går i vårt eget tempo og drar videre når alle er klare. Det viktigste for oss er at alle er fornøyde og trives. Hver gang blir turen forskjellig og det liker jeg!
Flere opplysninger her: https://fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/
eller les arrangementet på facebooksiden min: https://www.facebook.com/events/1587687404600074/
Tor-Arild kommer på byvandringen i morgen klokken 18. Hvis noen er her, og vil være med, så møt opp ved GS Tours kontor i Episkopou Chrisanthou 37.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983