Gode nyheter


Silver Spirit
Må jo fortelle dere denne solskinnshistorien her på bloggen min. Det finnes et italiensk cruiseskipsselskap, som heter Silversea Cruises som bruker Souda som havn for sine luksusskip. De kommer inn med cruiseskip hver uke. I år skal ett av skipene deres "Silver Spirit" pusses fullstendig opp, og selskapet bestemte seg for å gi alt utstyr til Hania kommune!!! Dvs alt av møbler som skal byttes ut, de har gitt over 4000 forskjellige ting til Hania. Skipet er 9 år gammelt og har plass  til 600 passasjerer og i forgårs kom de og har lastet av skipet alt de ikke trenger.
Vi snakker om kahytt møbler som senger, madrasser, bord og stoler, restaurant møblement, kontormøbler, treningsutstyr, sofaer, gardiner, kjøkkenutstyr osv.
Kommune på sin side betaler toll av dette, og distribuerer det til kommunens institusjoner, skoler, sykehus, gamlehjemmet, offentlige kontor og bygg, og til spesielt trengende i kommunen.
Dette er jo et flott tiltak, og at Hania ble valgt ut, gleder selvfølgelig oss her i byen.
Selskapet har en gresk representant, og han var tilstede i går på kaia i Souda sammen med representanter for reiseselskapet her i byen som samarbeider med Silversea Cruises, Gelasakis Travel.
Ordføreren og andre fra kommunen takker og bukker på pressekonferansen på kaia, og mange lokale var møtt fram.
representanter for selskapet med ordføreren og eieren av reiseselkapet i Hania,

symbols gave fra kommunen,
Jorgos var der også med hundene. Han var så imponert og fortalte lykkelig om containerpakkete møbler som ble lastet av båten i går kveld. Men han tar ingen bilder, så dem har jeg lånt fra nettavisen Flash News.
I dag seiler de til Palermo for oppussing. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983