Karneval


Årets første direkte fly fra Oslo til Hania kommer på lørdag. Vi gleder oss over at vår yngste Tonia kommer med dette flyet. Mens vi  venter, koser vi oss inne på kveldene, både tobente og firbente. Februar er tiden da vi er hjemme om kveldene, før alle besøkene og guidingen begynner.
Boboka på fars fang,

hver kveld sitter de sammen,

Ektor sover,

William har tatt opp plassen under bordet,

og Jack håper på en kveldstur,

nyhetene kan bli litt kjedelige,
Mange andre kommer også, og jeg håper at folk vil bruke denne ruten i venter/vår, slik at den fortsetter til neste år! For alle dem som kommer ned, eller allerede er her, er det masse å gjøre de første dagene! Dette er karnevalstid og her i området er det masse spennende på gang for hele familien.  Hvert år skriver jeg om karnevalstiden og alle karnevalene vi har her på øya og i landet generelt. Nå er vi inne i de siste dagene i Apokries, som det heter, og det hele avsluttes med karnevalsfester, opptog og masse gøy. Etterpå starter fasten, fra tirsdag i følge den greskortodokse troen.
Karnevalet i Souda gikk av stablen på søndag, var godt besøkt og vellykket i følge nettavisene.
fra årets karneval,
 Det aller største på øya er det i Rethimno, det er også et av landets største og kjempepopulært. Du kan kikke på siden deres her:    http://rethymnocarnival.gr/index.php?langid=52
Opptoget går på søndag klokken 13.30 er den store paraden, mens arrangementene starter allerede i morgen. På lørdag har de parade for barn og den årlige nattparaden.
Karnevalet i Rethimno
Paliohora har også et stort opptog lørdag den 17. mens Kastelli søndag klokken 16.00.
Det nærmeste vi har karnevalet i Kalives klokken 14.00.
Her er det bare å velge!!

Ellers er det Rene mandag, Καθαριά Δευτέρα på mandag. Da spiser man et spesielt brød. lagana, sjømat og sender opp drager. Koselig dag for hele familien og dagen da venner drar på tur sammen.
håper på vind på mandag,
fra tidligere år.
Et annet spennende arrangement er Ελλάδα κερνά. Hellas spanderer, det vil si at fra 23.-25. kan du besøke Agia, der er det en messe hvor chefer og kokker fra hele landet deler ut smaksprøver av deres mat og produkter. Det koster 3 euro og komme inn, barn under 12 år gratis. Dette er en messe som er årlig, men første gang i Hania. Det er et flott arrangement tror jeg og vel verdt et besøk, hvis er i området!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983