Historien om Kasia.

Kasia og Bjarne i Embrosneros,
Du kjenner jo til Guri og Bjarne som eier to hus på Kreta. De solgte huset sitt i Norge, og kjøpte et større hus hvor de nå har slått seg ned for godt. Huset de eier i landsbyen Alikianos litt sør for Hania er til salgs. Du kan lese mer om huset her, hvis du drømmer om hus på Kreta.http://www.realestatechania.com/alikianos-detached-house-pool/
I deres nye bolig i landsbyen Embrosneros, koser de seg og har masse prosjekter på gang.
De reiste fra katten sin i Norge, med tungt hjerte. Dessuten har de hatt hunder tidligere, men etter at de kjøpte huset i Alikianos og reiste så ofte til Kreta, anskaffet de seg ikke ny hund. Guri hadde også høner på Hvaler.
De matet alltid en del katter ved det gamle huset, og drar dit stadig for å mate kattene. Som du kanskje forstår, trengte de et dyr. De ønskes seg en hund. Kattene kommer uansett og finner eiere, der de får mat.
Jeg ble veldig glad da de fortalte meg at de ville adoptere en hund fra et shelter i Ierapetra. Mange av dere støtter  Takis Dogshelter og kjenner stedet fra Facebook:
 https://www.facebook.com/Takis-Shelter-non-profit-organisation-591844890918840/?hc_ref=ARSZcDu__mKMfOcjP8ySATU6tJyc6IXJprgocdW-9RTK8ReTpL7_LfLSOKaoxkYTfRk&pnref=story

Guri og Bjarne så en hund på en video som var lagt ut på siden som de forelsket seg i. Etter avtale reiste de avgårde hele den lange veien til Ierapetra for å treffe henne. ( Bjarne har kjørt opp og ned 1 1/2 gang Norge- Kreta med flyttelasset, så han synes bare at det er en svipptur!)
Det ble et varmt og hjertelig første møte. Kasia hadde vært der i to uker. Hun var blitt plukket opp fra gaten i Ierapetra, syk, redd og svak.
første møtet i Ierapetra,
Nå er hun prinsessen på erten hos familien Dulin. Hun er blitt en skikkelig pappajente, går i bena på Bjarne hele tiden, og gråter når hun går på do, eller kjører av gårde uten henne.
pappajenta Kasia,
Hun blir fulgt opp av veterinær og får spesielt mye og styrkende mat som Guri koker til henne. Alt går den riktige veien og hun er tryggere og lykkeligere enn da hun kom.
Vi traff henne for første gang da de kom innom hos oss med henne en dag. Det gikk fint, så lenge hun satt inntil Bjarne. Hun hilste på guttene våre, og det var helt ok. Litt redd for Jorgos bare, som kom høylytt hjem med to bæreposer i hendene. Da bjeffet hun redd.

vi koser oss i sola med hjemmelaget bønnesuppe,
På søndag tok vi som vanlig hunden med i bilen for å treffe prinsessen i hennes nye hjem.
Hun er fremdeles litt sky, men det gikk fint med alle oss, både to og firbente.
Ektor og Kasia,


I hennes nye hjem har hun en stor hage som er gjerdet inn og kan springe rundt så mye hun vil hele dagen. Om natten sover hun på et teppe ved sengen til Bjarne og Guri. Det tok litt tid for henne å vende seg til å være innendørs, siden hun aldri hadde bodd i et hus før.
på vei på tur,

god plass rundt huset,


masse sitroner,

og naboens høns og kalkuner,
Katter kommer selvsagt rundt huset, og Guri skal ha høner igjen en dag. Hadde hun høner på Hvaler, skal hun i alle fall ha det på Kreta, hvor det er høner og kalkuner overalt i landsbyen.
En vakker, snill hund. Lojal nå mot sine nye eiere. En vakker historie om flotte dyre elskende mennesker og en heldig og lykkelig hund. Det er slik jeg ser det da! Her er noen bilder fra vår tur i landbyen:
kafenion er åpen,


småprat med nabo,

best å gå i bånd,
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983