Nyheter

Utbedringen av strandpromenaden i Nea Hora har startet denne uken,
Gode og dårlige nyheter går hånd i hånd dessverre. I dag tar jeg fram begge deler.
Dessverre ble en liten gutt på 10 år trampet ihjel da gummibåten han befant seg i ankom en gresk øy. I panikken som brøt ut da båten ankom fra Tyrkia, tråkket andre medpassasjerer på ham. Han føyer seg inn i rekken av døde som har klart å flykte fra krig og nød, og dør i frihet.


I dag er det over 60.000 flyktninger i Hellas som venter på en bedre hverdag... Følg Dråpen i Havet, med mere oppfølging. De har også enkle måter en kan støtte økonomisk dette flotte norske private tiltaket for å hjelpe flyktningene både her og i Norge. Jeg ser man tror krisen er over og legger ned mottak i Europa. Tragisk.
I et forsøk på å hjelpe barn med diverse problemer, har vi det flotte Santa Run her i byen hver jul. I fjor ble det samlet inn 76.000 euro til forskjellige lokale organisasjoner som hjelper syke og fattige barn. I år blir arrangementet den 23. desember. Påmeldingen har ikke begynt, men er du i byen, så hold av datoen!! Kommer tilbake med mer info. Følg gjerne siden deres.
http://www.santarunchania.com/
Vi har også Hamogelo tou pediou, som hjelper barn i nød, enten de er fattige, foreldreløse, blir misbrukt eller forsvinner. De samler inn leker, klær, tepper, mat og toalettartikler her i byen og i Iraklion i forbindelse med julen. Ring gjerne dette nummeret for flere opplysninger: 0030 28210 73000. De kommer til å selge produkter på basar før jul også.

I Nea Hora har de begynt med arbeidet med å forbedre strandpromenaden. Planene er flotte, det skal bli bedre for fotgjengere, syklister og handikappede å komme seg fram. Spennende å følge dette! Husk at arkitekttegningene ikke gjelder bygningene, de blir selvsagt som de er! Ser folk tror at alt skal forandres ved slike planer. Det gjelder bare bakkenivået, også i Halidon, hvor nye planer er lagt fram for en mer fremkommelig gate for alle.
nye planer for strandpromenaden,
arbeidet har begynt,


I Kalamaki ble to strandrestauranter Bamboo og Salavantes, revet på mandag. Skulle blitt revet forrige uke, men da satte eierne seg opp mot rivingen som ble utsatt til mandag, men så ble de altså revet tilslutt. De ble bygget ulovelig alt for nære vannet, helt i vannkanten,og har vært dømt til riving siden 2008! De har klart å få rivingen utsatt siden den gang, men nå tapte de altså i siste omgang for godt!
rivingen er i gang,

mange fulgte med på rivingen.
Man kan mene at det var bra restauranter  og at de var populære, men loven kan altså håndheves i Hellas også. Mange flere ulovelige bygg står på listen for riving utover og eierne skjelver....Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter