Augusthelg

Konsert i havna lørdag kveld,
Denne helgen har byen vært oversvømt av tilreisende og det er yrende liv overalt i forbindelse med 15.august og fellesferie. Kirkeklokkene ringte i ett i går kveld, da feiringen startet, og alle kirker er fulle over hele landet. Les gjerne om denne feiringen i bloggen fra tidligere år.
Her i byen og i vårt området med sine mange kirker er ingen unntak. Kirken i Splantzia er full av folk som kommer og går,og man feirer jomfru Marias død og opptakelse til himmelen. I følge de apokalyptiske skriftene som ikke ble tatt med i Bibelen, ble hun tatt opp til himmelen og sin sønn.
Både katolikkene og de ortodokse over hele verden feirer altså dette,katolikkene mener at Maria ble tatt opp til himmelen, mens de ortodokse at hun ikke ble tatt opp til himmelen den samme dagen, så de feirer hennes død, mens Luther mente at Maria bare er enda en helgen, og dermed ikke er noe vi skal tro på. Den protestantiske troen er basert på Bibelen og bare Treenigheten, ikke helgener eller Jesu mor.
En annen  sak som nyhetene er fulle av, er alle de store skogbrannene. Det er alltid trist når skog brenner, så mange år det tar for ett tre å vokse, og så få minutter å brenne ned som min pensjonerte brannmann alltid sier. Det brenner i nærheten av Aten, i en liten by som heter Kalamos
 på tredje dagen, og folk må evakuere husene sine. Ellers brenner det på øya Zakintos og området Ilia. Hellas får hjelp av Kypros med brannfly og 60 mann.

etter  brannenser det sånn ut,
Her på øya er det full alarm, i tilfelle brann skulle starte. Jeg som levde med en aktiv brannmann, nå pensjonert, vet hva sommerne vil si: Stadig redsel for branner, full alarmberedskap og vanskelig å få ferie i disse månedene. Hver gang jeg hørte brannbiler, tenkte jeg, nå drar Jorgos ut, klarer han dette? Brannmenn er helter,jeg sier det bare!
greske brannmenn i aksjon om dagen,
Men nå slapper altså helten min av, og tar kona med på tur i havna og ut for å bade.
Lørdag kveld tok vi en tur i havna og vi gikk nesten i kø. Det var bokmesse og konsert og veldig hyggelig. Bokmesse er et årlig arrangement og trekker mye folk.


mye folk,


populært med bokmesse.vi går i kø,
Søndag dro vi ut til Kolimbari og badet på en liten strand nedenfor Akademiet etter klosteret. Fin liten bukt, med skygge og en del greske familier på denne søndagen. Her har man med stoler, mat og drikke og nyter livet i skyggen eller i sola!
koselig liten strand,

nedenfor Akademiet,
utsikt til kysten og Hania,

klosteret Gonia,
Så kjørte vi opp til Afrata hvor vi spiste på tavernaen Της Λιτσας τα καμώματα Tis Litsas ta kamomata, eller Tis Litsas som de lokale sier. God mat og nydelig utsikt og miljø. Afrata anbefales!!
fra Afrata,

Kali Kardia og Tis Litsas, på torget i Afrata,

fin taverna,


utsikt 1,

utsikt2,


Stranda der var overfylt, bitteliten, vi kjørte hjem etterpå.
veien ned til stranda,

tavernaen på stranda,

mandag og norsk med Panos,Eleni og katten,
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter