Halepatur og ny fottur

Hei igjen.


Vi har en mini hetebølge og det er afrikavind og ekstremt varmt ute i dag. Heldigvis bor jeg rett ved stranda og kan stikke ned å avkjøle meg! Til uka blir det normale temperaturer igjen, heldigvis!! Litt tidlig med sommer allerede.
I går hadde jeg den glede å guide venninne Torill og Nina i Halepa . For dem som ikke har vært i Halepa, er dette en bydel rett utenfor sentrum.
Vi startet fra kontoret til GS Tours og tuslet ned til Koum Kapi hvor det var mange badende på stranda og mange på kafeene på denne vakre dagen.
turen starter ved GS Tours kontor,
fint badested,
langs vannet,
en trekkfugl på klippen,
 Så gikk vi utover til Halepa langs vannet. Vi gikk utover i rolig tempo og nøt utsikten og de flotte lokale badestedene.
på vei utover,
Det var en varm ettermiddag og kveld og vi tok en velfortjent pause i prinsesseparken ved den flotte russiskinspirerte kirken i Halepa.
Agia Magdalini,
Runden går tilden flotte og pompøse Evangelistra kirken før vi svinger ned til vannet igjen og bort til garveriene, Tabakaria som området heter.
pompøse Evangelistra kirken,

vi går ned mot sjøen igjen,badestedet Kouloura,

gamlehjemmet,
Utsikten, duftene, husene, kirkene, badestedene og selvsagt historien, gjør dette til en spesiell tur.
Hvis du vil finne ut mer om Halepa og alle kirkene ( vi går forbi mange på veien), så bli med en fredag!! Turen er lett og vi går jo alltid i deres tempo. Vi går i rolige hyggelige nabolag langt fra turismen og hele området syder av historie. Jeg elsker disse turene, og i går hadde jeg den glede å ha med to turglade venninner. Vi koste oss og været var jo på vår side også!
fra garveriene, Tabakaria,Jeg har den glede å meddele at fotturene  Douliana - Almirida blir på mandager, hvis det er nok påmeldte. Her må det meldes på online og vi trenger minimum 4 deltagere for at det blir tur!
Douliana med kafenion,
Programmet er henting på hotell/bosted, stopp i den lille flotte landsbyen Douliana med kafebesøk også fottur fra landsbyen ca. 1-1 1/2 time til vakre Almirida for et bad på stranda der.
frodig området i starten av turen,

kirke langs veien,

landevei langs olivenlunder,

ned til sjøen og et bad!
Etterpå blir vi hentet og kjørt til Fres som er en vakker landsby i nærheten. Her blir det lokal lunsj på landsbyens torg før hjemreise. Hele turen vil ta omtrent 6 timer. Passer for alle aldre og det kreves ingen spesiell god fysisk form for å delta. Her er linken til påmelding og opplysninger:
 https://fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/
Priser 48 for voksne og 35 for barn, mat inkludert i prisen.
Jeg skal være i Norge fra 15. juni- 11. juli men turene vil nok gå med en annen guide, det samme gjelder byvandringene i denne perioden.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter